Fotbal intern

Surprize în lotul României U21 pentru EURO 2019! “Am 56 de jucători pe listă!”

24.10.2018 | 09:28
Surprize in lotul Romaniei U21 pentru EURO 2019 Am 56 de jucatori pe lista

Mirel Rădoi, selecţionerul echipei naţionale a României, a anunţat că pot apărea surprize în lotul “tricolorilor” mici pentru EURO 2019 care va avea loc în Italia şi San Marino. Fostul jucător şi antrenor al FCSB-ului a dezvăluit că are o listă lungă cu jucătorii care ar putea să meargă la turneul final.

Deşi a anunţat că are o listă cu 56 de jucători de pe care o să aleagă 23, Mirel Rădoi a anunţat că din lotul echipei naţionale a României pentru Campionatul European din 2019 vor face parte fotbaliştii care au jucat în meciurile importante din preliminarii, dar recunoaşte că pot apărea nume noi în lotul “tricolorilor” U21.

Ce surprize pot apărea în lotul României U21 pentru EURO 2019

Primul criteriu de selecție pentru Euro va fi cel legat de meciurile decisive jucate în campania de calificare. Tot ei vor duce greul! Apoi, evident vor conta forma de moment, posturile și minutele prinse la echipa de club. Sunt mulți factori. Am 56 de jucători pe lista pentru EURO 2019, plus că tot mai apar nume. Mihai Dobre, spre exemplu, e unul dintre ei. S-a pregătit în trecut, şi acum o face tot mai des, cu echipa mare de la Bournemouth. Din păcate pot lua doar 23 de oameni la turneul final”, a spus Mirel Rădoi pentru gsp.

Echipa naţională a României s-a calificat la EURO 2019 după o pauză de două decenii. Tricolorii au învins-o pe Liechtenstein cu 4-0 în faţa unui public numeros pe stadionul “Ilie Oană”, după golurile înscrise de George Puşcaş (min. 14 şi 39), Ianis Hagi (min. 25) şi Adrian Petre (min. 78). Aceasta este prima calificare obţinută de “tricolorii” mici după cea din 1998, când pentru România U21 juca fotbalişti precum Bogdan Lobonţ, Cosmin Contra şi Ionel Dănciulescu.

George Puşcaş dedică golul înscris într-un meci jucat pentru România U21
George Puşcaş se bucură după “dubla” reuşită pentru naţionala României U21

Echipa naţională a României a terminat grupa 8 din preliminariile EURO 2019 pe prima poziţie. Jucătorii lui Mirel Rădoi au adunat 24 de puncte din cele 10 meciuri jucate împotriva unor selecţionate precum Portugalia, Bosnia Herţegovina, Ţara Galilor, Elveţia şi Liechtenstein. “Tricolorii” mici au obţinut 7 victorii şi au remizat de trei ori.

  • 23 noiembrie este data la care se vor decide grupele pentru EURO 2019