Sport

Surprize în precalificările etapei a treia din Campionatul Național Digital pe Circuit Betano. Mergea a reconfirmat la Nürburgring

01.05.2020 | 12:35
Surprize in precalificarile etapei a treia din Campionatul National Digital pe Circuit Betano Mergea a reconfirmat la Nurburgring

Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS) și Betano, unul dintre cei mai dinamici operatori europeni de pariuri sportive și cazinou online, au oficializat parteneriatul pentru prima ediție a Campionatului Național Digital pe Circuit. Sim Racingul a devenit campionat oficial, în premieră în România, sub egida FRAS, sub denumirea Campionatul Național Digital pe Circuit Betano (CNDR Betano). Acesta este singurul eveniment de sport/esport care are loc în direct pe piața actuală din România.

Florin Mergea, primul în precalificări la Nürburgring

Legendarul circuit de la Nürburgring va fi gazda etapei a treia din Campionatul Național Digital pe Circuit Betano. În această săptămână, au avut loc precalificările, în care spectacolul a fost total, iar cursa propriu-zisă este programată pentru vineri seara, începând cu ora 22:30.

La fel ca și în urmă cu o săptămână pe Red Bull Ring, precalificările au fost dominate de Florin Mergea (Zecarul eSports), vicecampionul olimpic la tenis din 2016. El a reușit să termine primul, cu un avantaj de 45 de miimi de secundă față de al doilea clasat, Lucas Motadel, aflat la debutul său în competiție. Pe poziția a treia, la o diferență de 0,237 secunde, s-a clasat Dragoș Simion, liderul clasamentului general.

Englezul Oscar Williams, aflat și el la prima cursă în Campionatul Național Digital pe Circuit Betano, a terminat al patrulea, fiind urmat de Claudiu Clima și Bogdan Mutu, cei doi fiind și ei componenți ai grupului aflat în bătălia pentru titlu.

Celelalte locuri din Top 10 au fost ocupate de Sergiu Nicolae, Maximilian Junger, Cristian Rus și Leo Borlovan. Andrei Morțilă, fost participant la Campionatele Mondiale de Snowboard și unul dintre cei mai apreciați piloți virtuali, a ratat calificarea pentru numai 2 miimi, în timp ce reprezentantul României în Campionatul Mondial de Raliuri, Raul Badiu, a fost la mai puțin de 0,5 secunde de tabloul principal. Aceștia din urmă vor concura în divizia secundă, care începe exclusiv pe canalul de Youtube al FRAS de la ora 20:00.

Pentru etapa Diviziei A, care va începe vineri seară de la ora 22:30 cu calificările, primilor 28 de piloți ca timp din precalificări li se vor alătura Marian Andrei, pilot din Campionatul Național de Viteză în Coastă și totodată fost prezentator al emisiunii I Like It, și Sergiu Itu, campion național absolut la raliuri din postura de copilot, ambii beneficiari ai unui Wildcard.

Cei 30 de concurenți își vor disputa bătălia pentru un loc cât mai bun pe grilă, urmând ca imediat după terminarea calificărilor să fie programate cele două manșe de ale etapei, transmise în direct de Pro X de la ora 23:00.

Canpionatul Național Digital pe Circuit Betano, etapa 3 , Nurburgring. Florin Mergea a dominat precalificările. Sursa foto: www.fras.ro

Campionatul Național Digital pe Circuit Betano se mută la Nürburgring. Programul următoarelor 6 etape rămase de disputat

Campionatul Național Digital pe Circuit Betano va avea un total de opt etape. Primele două s-au disputant deja pe circuitule de la Silverstone și Red Bull Ring, următoarele şase sunt programate după cum urmează:

  • etapa 3, Nürburgring: 01 mai;
  • etapa 4, Barcelona: 08 mai;
  • etapa 5, Mugello: 15 mai;
  • etapa 6, Imola: 22 mai;
  • etapa 7, Spa-Francorchamps: 29 mai;
  • etapa 8, Motorpark Romania: 05 iunie.

În cele 6 etape rămase de disputat, precalificările vor avea loc săptămânal, de duminică până joi la prânz, urmând ca în zilele de vineri să se desfășoare finalele între primii 30 de participanți, care au înregistrat timpii cei mai buni. A treia etapă va avea loc pe circuitul de la Nürburgring, vineri, 1 mai, de la ora 23:00, și va fi transmisă online live pe canalul de YouTube al Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS), dar și în direct pe postul de televiziune Pro X.

Și tu te poți întrece cu piloți de top!

În Campionatul Național Digital pe Circuit Betano se pot înscrie toți piloții licențiați FRAS pentru 2020, dar și persoanele nelicențiate. Acestea din urmă vor fi nevoite să se licențieze la Federație ca piloți digitali și să se înscrie în etape. Competiția se va desfășura de pe computer, iar pentru a participa, un utilizator are nevoie de Windows ca sistem de operare, de un simulator sau volan special pentru jocuri și de instalarea jocului Assetto Corsa.

Astfel, Campionatul Național Digital pe Circuit Betano devine locul în care fanii și piloții virtuali (gamerii) se pot duela cu protagoniștii din campionatele naționale de raliuri. Campionii care sunt deja piloți vor primi licențe gratuite în sezonul 2021 în campionatele de raliuri, iar licențiații digital vor primi cursuri de pilotaj și conducere defensivă în cadrul școlilor acreditate FRAS. Regulamentul oficial al Campionatului poate fi consultat pe site-ul oficial al FRAS.