Sporturi

Surprize majore în echipa de Fed Cup a României! Simona Halep nu va avea alături nume importante contra Italiei

06.04.2021 | 18:11
Surprize majore în echipa de Fed Cup a României! Simona Halep nu va avea alături nume importante contra Italiei
Simona Halep și Monica Niculescu au făcut parte din echipa de FED Cup a României care a ajuns în semifinale. Sursă Foto: Sportpictures
ADVERTISEMENT

Simona Halep va juca la Cluj-Napoca în întâlnirea dintre echipele de tenis ale României și Italiei, din Fed Cup. Noul căpitan, Monica Niculescu a renunțat, însă, la mai multe jucătoare importante.

Echipele feminine de tenis ale României și Italiei se vor întâlni în perioada 16-17 aprilie, în play-off-ul Grupei Mondiale a Billie Jean King Cup, noua denumire a fostei Fed Cup.

ADVERTISEMENT

Așa cum anunțase, Simona Halep a decis să participe la evenimentul de la Cluj-Napoca, însă, vor lipsi cel puțin două dintre jucătoarele pe care fanii sportului alb erau obișnuiți să le vadă evoluând pentru România.

La cine a renunțat Monica Niculescu și cine va juca alături de Simona Halep

Jaqueline Cristian (144 WTA) și Irina Begu vor fi marile absente ale întâlnirii dintre România și Italia. Decizia de a nu le convoca este surprinzătoare. Jaqueline Cristian traversează o perioadă bună, iar Begu (nr. 74 WTA), este una dintre cele mai experimentate jucătoare române din circuitul mondial.

ADVERTISEMENT

Nu au fost convocate nici Raluca Olaru, campioană la Sankt Petersburg, nici Ana Bogdan (100 WTA). Acestora li se adaugă Sorana Cârstea, însă, în cazul ei, jucătoarea a anunțat de mai multă vreme că se retrage din echipa națională.

Astfel, alături de Simona Halep, la întâlnirea de la Cluj-Napoca vor mai participa Patricia Țig (63 WTA), Irina Bara (132 WTA) și Mihaela Buzărnescu (136 WTA).

Monica Niculescu, căpitan-jucător

Noul căpitan al echipei României de tenis de câmp, Monica Niclescu, va participa la întâlnirea din play-off-ul Grupei Mondiale în calitate de căpitan-jucător, anunțând că va intra pe teren dacă situația o va impune.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, România și Italia s-au duelat de trei ori, scorul fiind 2-1 pentru sportivele din peninsulă. Prima înfruntare a avut loc în 1972, în turul doi din Grupa Mondială, și s-a încheiat cu victoria Italiei, scor 2-1.

Singura victorie a tricolorelor s-a consemnat în 1978, în turul I din Grupa Mondială, scor 2-1. Cele două reprezentative s-a întâlnit ultima oară în 1997, în turul I, Grupa I a zonei Europa/Africa, victoria revenind italiencelor cu 2-1.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri