Pariuri sportive

Surprize până la final la Mondial? Ce merită pariat pe Franța – Croația

13.07.2018 | 15:58
Surprize pana la final la Mondial Ce merita pariat pe Franta  Croatia
ADVERTISEMENT

www.betarena.ro

De aproape o lună și de 62 de meciuri a fost nevoie pentru ca Mondialul din Rusia să își stabilească finala. Una totalmente neașteptată: Franța – Croația, după ce pe drum s-au pierdut Germania, Argentina, Brazilia sau Belgia. Ultima victimă cu nume scoasă de outsider a fost chiar Anglia, care a condus cu 1-0 în fața Croației, încă din minutul 5, dar erorile defensive ale englezilor i-au readus în meci pe croați. Iar echipa lui Zlatko Dalic este în premieră în finala unei Cupe Mondiale, deși presa din Croația a criticat sistemul federal condus de fostul mare atacant Davor Suker, în permanență în conflict cu nucleul dur al suporterilor. Până acum, cea mai mare performanță din istorie a Croației e locul 3 de la turneul final din 1998, când a ajuns până în semifinale, dar a pierdut chiar în fața Franței, după ce a condus cu 1-0.
www.betarena.ro

O țară de doar patru milioane de locuitori, a doua cea mai mică din istorie care ajunge în finala Cupei Mondiale, după Uruguay, are, așadar, șansa de a ridica deasupra capului cel mai important trofeu din fotbal. Croația și Franța sunt singurele echipe rămase neînvinse la acest Mondial. Dacă croații au câștigat toate meciurile din grupă, pentru ca mai apoi să remizeze de fiecare dată în fazele eliminatorii, Franța are cinci victorii și un singur egal, acel 0-0 cu Danemarca, mult hulit de fanii prezenți pe arena din Nîjni Novgorod. Și o apărare solidă, care a primit gol doar în două partide, cu Australia (2-1) și Argentina (4-3).

ADVERTISEMENT

Cotați de BetArena cu 1,95 la victorie în timp regulamentar, francezii au un mare avantaj în acest turneu: au evoluat cu 90 de minute mai puțin decât Croația. Adică un meci întreg! Fapt care s-ar putea dovedi decisiv în derularea finalei. Totuși, experiența croaților este una imensă: cu 29 de meciuri în semifinale de Mondial, Euro și Liga Campionilor în primul 11, Croația este, poate, cel mai bine organizat adversar pe care îl întâlnesc francezii la acest Mondial. Nu neapărat prin forță defensivă – poate că Uruguay a stat mai bine la acest capitol – însă spiritul de echipă tipic unei echipe din Balcani a fost dovedit de fiecare dată, Croația revenind după ce a fost condusă și cu Danemarca și cu Rusia și cu Anglia. În schimb, francezii nu au fost conduși la CM decât nouă minute, cea mai bună echipă din acest punct de vedere.

Astfel, pentru pariorii care întrevăd o nouă surpriză la acest Mondial și una dintre cele mai neașteptate câștigătoare ale turneului final, BetArena oferă o cotă de 16,75 pentru o victorie croată în prelungiri – la fel ca în meciul cu Anglia, sau o cotă de 13,00 pentru ca croații să câștige la lovituri de departajare. De partea cealaltă, francezii sunt cotați cu 8,00 să se impună în prelungiri și 13,00 pentru o victorie la penalty-uri.

ADVERTISEMENT