Fotbal intern

Surprize pentru Dică înainte de FCSB – Gaz Metan. Ce se întâmplă cu Benzar și Planic

28.11.2018 | 14:52
Surprize pentru Dica inainte de FCSB  Gaz Metan Ce se intampla cu Benzar si Planic

Nicolae Dică a primit vești foarte bune de la staff-ul său medical. Doi dintre oamenii de bază ai echipei, titulari indiscutabili, sunt apți pentru a începe din primul minut partida din week-end, FCSB – Gaz Metan Mediaș.

FANATIK.RO a aflat că Romario Benzar și Bogdan Planic s-au antrenat normal în ultimele zile și vor fi titulari în derby-ul rundei cu numărul 17, care se va disputa pe stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești.

Benzar și Planic, din nou titulari în echipa lui Dică

Romario Benzar s-a accidentat la echipa națională, în meciul de la Ploiești cu Lituania, existând teama imediată de a avea mai mult decât o întindere și să rateze astfel toate meciurile rămase din 2018. La câteva zile de la partidă, fundașul dreapta a făcut investigații suplimentare și lucrurile s-au liniștit. Pentru deplasarea de la Iași oricum era suspendat, fiind înlocuit cu succes de către Mihai Roman.

Și căpitanul din ultimele meciuri, Bogdan Planic, a fost suspendat la Iași, dar și el avea grija accidentării din derby-ul cu Dinamo. Sârbul este ok acum din punct de vedere fizic și este pregătit să-și reia locul în primul 11 pentru meciul cu Gaz Metan Mediaș.

bogdan planic fcsb gaz metan
Bogdan Planic a avut probleme la ultimul meci jucat pentru FCSB, dar acum e OK

Apărare standard după mai bine de două luni

În aceste condiții, contra medieșenilor lui Teja, Nicolae Dică va avea în sfârșit în teren cea mai bună defensivă. Bălgrădean în poartă, Planic și Bălașa stoperi, Romario Benzar fundaș dreapta și Alexandru Stan în partea stângă. Bonus: este valid și Momcilovici, care probabil va lua loc pe bancă la fel ca la meciul de la Iași.

  • Bălgrădean – Benzar, Planic, Bălașa, Stan – Nedelcu, Filip
benzar planic balasa fcsb
Romario Benzar, Mihai Bălașa și Bogdan Planic vor fi din nou titulari, împreună, după mai bine de două luni

Ultima oară când Nicolae Dică a folosit această defensivă, cu ambii fundași centrali de meserie din lot titulari, a fost pe 23 septembrie 2018, acum mai bine de două luni, FCSB – Dunărea Călărași 2-0, cu meciul rezolvat până în pauză de golurile lui Man și Florin Tănase din penalty. Acea partidă, jucată la Voluntari, a fost singura câștigată de FCSB pe arena „Anghel Iordănescu” în acest sezon.

  • 1 etapă de suspendare mai are Harlem Gnohere, după eliminarea din meciul cu Dinamo, „Bizonul” urmând să lipsească și cu Mediașul
  • 2 puncte o despart pe FCSB de liderul CFR Cluj, meciul direct din retur fiind programat pe 22 decembrie