Fotbal international

Surprizele lui Cosmin Contra din echipa de start la primul meci din Liga Națiunilor

07.09.2018 | 21:07
Surprizele lui Cosmin Contra din echipa de start la primul meci din Liga Natiunilor

România debutează în Liga Națiunilor cu Muntenegru, de la ora 21:45. Cosmin Contra și-a ales echipa de start pentru primul meci din istorie în această competiție fondată recent de UEFA cu scopul de a le oferi o șansă în plus naționalelor mici să ajungă la Campionatul European.

Selecționerul a luat câteva decizii neașteptate, precum ținerea pe bancă a lui Constantin Budescu.

Surprizele lui Cosmin Contra din echipa de start

ROMÂNIA (4-2-3-1)
Tătăruşanu – R. Benzar, Chiricheş, Săpunaru, Bancu – Stanciu, Pintilii – Chipciu, Al. Maxim, Mitriţă – Keşeru

În poartă, Contra a mizat pe continuitate, titularizându-l pe Ciprian Tătărușanu, om de bază al naționalei de câțiva ani buni. Tătărușanu nu are însă un start grozav de sezon, încasând opt goluri în primele patru etape din Ligue 1.

Pe linia de apărare, selecționerul a  optat pentru un sistem clasic cu patru fundași. Apărători centrali sunt Vlad Chiricheș și Cristi Săpunaru, doi jucători cu mare experiență la nivel internațional. Totuși, în vreme ce Săpunaru a rămas un om important pentru Kayseri chiar și după plecarea lui Șumudică din Turcia, Chiricheș nu pare să-și găsească locul în primul 11 al lui Napoli.

Mizează pe Benzar și pe Bancu

Fundașii laterali ai României la meciul cu Muntenegru vor fi Romario Benzar și Nicușor Bancu. Primul a intrat în gura patronului de la FCSB pentru evoluțiile dezamăgitoare din acest debut de sezon și nici măcar n-a fost inclus în lot pentru partida cu FC Botoșani. În schimb, Bancu traversează un moment bun la Craiova și e tot mai util pe faza ofensivă.

Cuplul de închizători ai naționalei la primul meci din Liga Națiunilor este format din Mihai Pintilii și Nicolae Stanciu, ceea ce înseamnă că România va încerca să domine partida încă din start. Ambii sunt titulari la echipele lor de club și au evoluții bune.

Chipciu, din nou aripă

De când s-a transferat în Cehia, la Sparta Praga, Alex Chipciu este utilizat numai în postura de fundaș dreapta. Totuși, Contra nu pare să fie de acord cu această idee de joc și îl va utiliza pe jucătorul Spartei la națională în rolul de mijlocaș ofensiv dreapta.

Alex Maxim este omul pentru care Budescu se află doar pe banca de rezerve vineri seara. Mijlocașul lui Mainz a marcat în Cupa Germaniei, dar în campionat prinde rareori echipa, cu atât mai puțin din postura de titular.

În linia din spatele atacantului se va mai afla și Alex Mitriță, omul numărul 1 în Liga 1 Betano în acest start de sezon. Jucătorul Craiovei vine după două meciuri excelente, cu Dunărea Călărași și cu Dinamo.

Deși Țucudean se află într-o formă grozavă la rândul să în Liga 1 Betano, Contra a optat pentru Claudiu Keșeru în avanposturi. Atacantul are șase goluri și trei assist-uri în 16 meciuri jucate pentru Ludogoreț în noul sezon. Ar putea fi un plan calculat pentru Contra, care dorește astfel să-l aibă odihnit pe Țucudean, un jucător de luptă, la meciul cu Serbia, programat peste trei zile.