Sport

Surprizele lui Ilie Dumitrescu în lupta la titlu în SuperLiga: „Va fi un campionat extrem de interesant”

Ilie Dumitrescu crede că și Farul și Rapid vor avea un cuvânt important de spus în actualul sezon al Superligii României.
12.09.2022 | 10:22
Surprizele lui Ilie Dumitrescu in lupta la titlu in SuperLiga Va fi un campionat extrem de interesant
Ilie Dumitrescu crede că lupta pentru primele locuri în Liga 1 va ajuta echipele românești în sezonul viitor al cupelor europene. colaj foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

După primele zece etape din Superliga României, ierarhia la vârf este complet schimbată în comparație cu configurația finală a sezonului trecut.

Ilie Dumitrescu: “Va fi un campionat foarte interesant”

Astfel, primele patru locuri sunt ocupate de Farul, Rapid, Hermannstadt și Petrolul, în timp ce campioana CFR Cluj se află pe poziția a cincea, vicecampioana FCSB este abia pe locul 13, iar bronzul ediției trecute, CS U Craiova, ocupă doar poziția a opta.

ADVERTISEMENT

Acest început de campionat imprevizibil l-a impresionat pe și pe Ilie Dumitrescu. Fostul internațional român a afirmat că, pe lângă favoritele obișnuite din fiecare sezon, CFR Cluj, FCSB și Craiova, și Rapid și Farul vor avea un cuvânt important de spus în actuala campanie.

“Anul ăsta e mai echilibrat. Ai Rapid, ai Farul. Va fi un campionat extrem de interesant. Parcă toate echipele s-au întărit. E complicat cu Hermannstadt, e complicat cu Craiova lui Mititelu, unde Croitoru face o treabă foarte bună”, a spus Ilie Dumitrescu într-o emisiune de la DigiSport.

ADVERTISEMENT

“Cred că va fi un progres în cupele europene în sezonul viitor”

El consideră și că lupta echilibrată și plină de neprevăzut din startul actualului sezon al Ligii 1 va ajuta fi de folos echipelor românești în ediția următoare din competițiile continentale.

“Eu cred că va fi și un progres în cupele europene sezonul viitor. FCSB, la fel, a jucat foarte bine 70 de minute cu West Ham”, a mai declarat Ilie Dumitrescu.

ADVERTISEMENT

În acest moment, Farul și Rapid ocupă primele două locuri în Superliga României, cu 21 de puncte, urmate de Hermannstadt, cu 19 puncte, dar cu un meci mai puțin disputat.

FCSB, momentan mai aproape de retrogradare decât de titlu

Deși a realizat cele mai costisitoare transferuri, FCSB se află în coada clasamentului, cu doar patru puncte mai mult decât lanterna roșie, Chindia Târgoviște.

ADVERTISEMENT

Echipa lui Nicolae Dică se poate redresa, însă, cu o victorie în această seară împotriva lui FC Voluntari în meciul care se va disputa pe Arena Națională, de la ora 21.

ADVERTISEMENT