News

Surse: Cine ar putea fi noul preşedinte al PSD! Nume surpriză la conducerea social-democraţilor

05.06.2019 | 19:33
Surse Cine ar putea fi noul presedinte al PSD Nume surpriza la conducerea socialdemocratilor

PSD a rămas fără preşedinte după ce Liviu Dragnea a intrat la închisoare, iar Viorica Dăncilă a preluat pentru un moment funcţia de conducător al partidului. Social-democraţii urmează să îşi aleagă noul şef în cadrul unui congres, iar tot atunci ar trebui să se afle şi pe cine pune PSD candidat la alegerile prezidenţiale din toamnă. Pe surse, au început să se vehiculeze tot felul de variante, iar unele dintre ele sunt surprinzătoare.

Cine ar putea fi noul preşedinte al PSD

Astfel, conform unor surse citate de Antena 3, Viorica Dăncilă ar urma să piardă şefia partidului, iar noul preşedinte al PSD ar putea fi controversatul senator Şerban Nicolae. Totodată, se ia în calcul ca Olguţa Vasilescu să fie propunerea PSD pentru alegerile prezidenţiale. Social-democraţii urmează să stabilească prin vot la un congres dacă acestea sunt propunerile. De asemenea, social-democraţii au mai discutat miercuri şi propunerea lui Angel Tîlvăr pentru postul de vice-premier, mai ales că preşedintele Iohannis a anunţat că va respinge propunerea Vioricăi Dăncilă, Titus Corlăţean.

Înainte ca Liviu Dragnea să fie condamnat, s-a luat în calcul ipoteza ca PSD şi ALDE să meargă la alegeri cu un candidat comun, ales dintre Călin Popescu Tăriceanu şi Gabriela Firea. “Din partea partidului – nu hotărăsc eu, sper să particip la ședința CEx-ului când se va hotărî asta – n-am vorbit cu persoana respectivă, dar cred că analiza trebuie făcută între Gabriela Firea și Călin Popescu Tăriceanu. Nu știu dacă Gabi mai vrea, după situația în care a trecut”, spunea Liviu Dragnea.

Serban Nicolae
Şerban Nicolae, unul dintre cei mai aprigi contestatari ai luptei anticorupţie ar avea şanse să devină preşedintele PSD foto: digi24.ro

Gabriela Firea nu vrea să candideze pentru funcţia de preşedinte al ţării, dar soţul ei da

Cei doi nominalizaţi au declinat ulterior participarea la alegerile prezidenţiale. „În acest moment candidatura la prezidențiale nu intră în discuție în ceea ce mă privește. Pentru mine nu este o opțiune pe care în momentul de față să o analizez”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, răspunzând unei întrebări adresate de reporterul Digi24, la Parlament. Nici Gabriela Firea nu pare să fie dispusă să îşi depună candidatura la alegerile viitoare. În schimb, soţul acesteia, Florentin Pandele, a anunţat că vrea să îl contracandideze pe Klaus Iohannis.

”Astăzi m-am hotărât, e Brâul Maicii Domnului în Voluntari, să îmi anunț candidatura la prezidențiale, ca independent”, a spus Florentin Pandele. Sunt primar de 19 ani. Știu ce vor spune. Candidez din partea mea, ca tată al copiilor mei, să trăiască într-o țară liberă, nu în una în care este instaurată teroarea. Îmi doresc ca peste dumneata să nu intre un individ, în casă, care spune că este vectorul de imagine al democrației în România”, a declarat Pandele.