Life

Producătorul milionar al show-ului Survivor, dat în judecată de un cameraman care a lucrat în Republica Dominicană. Românul acuză că nu și-a primit toți banii

Un cameraman român l-a dat în judecată pe mogulul care deține formatul Survivor România. Operatorul a lucrat în Republica Dominicană pentru firma turcului și a filmat pentru Exatlon România.
10.02.2022 | 08:26
Producatorul milionar al showului Survivor dat in judecata de un cameraman care a lucrat in Republica Dominicana Romanul acuza ca nu sia primit toti banii
Acun Ilicali este patronul AcunMedya, compania care produce Survivor România / Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Un tânăr cameraman din România se luptă de trei ani și jumătate în instanță cu firma celebrului Acun Ilicali, turcul milionar care produce Survivor România. El susține că nu și-a primit toate drepturile salariale după ce a stat 5 luni în Republica Dominicană și a filmat pentru Exatlon sezonul 1.

Adrian I. a deschis o acțiune în instanță, la Tribunalul Călărași, împotriva societății AcunMedya TV Production SRL, în spatele căreia se află mogulul turc Acun Ilicali, cu care acesta a avut raporturi de muncă în perioada ianuarie-iunie 2018.

ADVERTISEMENT

Cameramanul susține că nu a primit banii pentru zilele de concediu

Românul susține că nu a primit din partea angajatorului său banii aferenți zilelor de concediu pe care nu le-a efectuat din cauza volumului mare de muncă la show-ul Exatlon. Asta, în ciuda faptului că a acceptat, spune el, să rămână în Republica Dominicană mai mult de 90 de zile, cât era prevăzut în contractul său inițial.

”În motivarea în fapt a cererii introductive de instanță, reclamantul a arătat că în luna ianuarie 2018 a încheiat cu pârâta un contract individual de muncă pe durată determinată, urmând să desfășoare activitatea de cameraman, conform căruia a beneficiat de drepturi salariale pentru un program de lucru normal de 8ore/zi, 40 ore/săptămână.

ADVERTISEMENT

Deși contractul prevedea inițial o perioadă de 90 zile, acesta a fost prelungit până în luna mai 2018, când s-au finalizat filmările. După încetarea relațiilor contractuale în baza art.146 (3) și art.150 (3) din Codul Muncii, a solicitat pârâtei plata aferentă concediului de odihnă, însă nu l-a primit, motivat de faptul că nu sunt bani.

Ulterior, în data de 01.10.2018, a trimis pârâtei o notificare scrisă, prin care a solicitat să îi vireze banii pentru zilele de concediu de odihnă aferente zilelor lucrătoare, în raport cu durata muncii, conform art.9 din contract”, se arată în cererea pe care Adrian I. a depus-o la Tribunalul Călărași, arată FANATIK.

ADVERTISEMENT

Românul cere și despăgubiri morale

Românul cere fostului său angajator aproximativ 9.200 de lei, din care 5.400 de lei reprezintă banii pentru zilele de concediu neefectuat, 2.800 de lei  – despăgubiri materiale și morale ”corespunzătoare prejudiciului pe care l-a suferit ca urmare a neexecutării de către pârâtă a obligațiilor contractuale”, 500 de lei – dobândă legală și alți 500 de lei – actualizări cu rata inflației. De asemenea, cameramanul a solicitat și plata cheltuielilor de judecată. Justiția urmează să stabilească în ce măsură acuzațiile românului sunt întemeiate sau nu.

Conform FANATIK, AcunMedya TV Production SRL este o companie românească înființată în decembrie 2017, cu trei săptămâni înainte de debutul primului sezon al show-ului Exatlon, difuzat de Kanal D.

ADVERTISEMENT

Conform datelor de la Registrul Comerțului, societatea îi are ca asociați pe Acun Ilicali (cu 0,10%) și AcunMedya Netherlands BV (cu 99.9%). Beneficiarul final este Acun Ilicali, patronul companiei turcești AcunMedya, producător al show-urilor ”Survivor”, ”Puterea Dragostei” și ”Exatlon” (difuzat în perioada 2018-2019).

Acun Ilicali a făcut 20 de milioane de lei, în România

În 2018, firma din România a înregistrat o cifră de afaceri de 6,61 milioane lei și un profit net de 145.635 lei. Până în 2020, compania lui Acun a ajuns la venituri totale de 20 de milioane de lei, adică aproximativ 4 milioane de euro.

Acun Ilcali este un superstar în Turcia, acolo unde deține două posturi de televiziune, o platformă de streaming iar compania lui are licență pentru cele mai cunoscute formate internaționale precum ”The Voice”, ”Masterchef” sau ”Got Talent”.

Turcul are o avere de aproximativ 100 de milioane de dolari iar în urmă cu o lună a anunțat că a achizționat echipa de fotbal britanică Hull City, care joacă în Championship.

În 2018, Acun Ilicali a fost în Republica Domincană pe toată durata filmărilor la Exatlon România, el fiind la acea dată prezentator al show-ului Survivor Turcia, care se filma tot acolo. Pe durata filmărilor, Acun a locuit o vilă de lux din Las Terrenas și a devenit apropiat de mai mulți concurenți și componenți ai staff-ului din România. Cel mai bine s-a împrietenit cu Gaini Kiriță, pe care-l știa din perioada în care juca în Turcia.

ADVERTISEMENT