Sport

Suspendare record: Adrian Mititelu jr, interzis un an pe stadioane! Reacția patronului FC U Craiova

Oficialul echipei FC U Craiova, care a aruncat cu o sticlă de apă spre Cristian Săpunaru în timpul meciului de luni cu Rapid, a primit o pedeapsă drastică.
02.11.2021 | 14:57
Suspendare record Adrian Mititelu jr interzis un an pe stadioane Reactia patronului FC U Craiova
ADVERTISEMENT

Jandarmeria Craiova s-a sesizat în urma incidentelor de la partida Rapid – FC U Craiova și l-a sancționat drastic pe Adrian Mititelu jr. care ar fi aruncat cu o sticlă de apă plină înspre Cristian Săpunaru în timpul jocului. Acesta a fost amendat și, în plus, a primit interdicție pe stadioane timp de un an.

Adrian Mititelu jr a fost filmat în timp ce arunca o sticlă plină spre teren

În minutul 70 al meciului de la Mioveni dintre Rapid și FC U Craiova, dinspre sectorul rezervat echipei oaspete au zburat spre teren două sticle de apă. Oficialii olteni, printre care se afla și patronul Adrian Mititelu jr, erau nemulțumiți că nu s-a acordat gol la o ocazie a lui Compagno, când mingea a fost respinsă de pe linia porții de Moldovan, iar cel vizat de sticle era tușierul de pe acea parte, care nu i-ar fi indicat centralului Iulian Dima să valideze reușita.

ADVERTISEMENT

La finalul partidei, Adrian Mititelu jr a fost interpelat de către forțele de ordine, care l-au legitimat și i-au notat datele de identificare, totul având  legătură cu incidentele din timpul jocului.

Totuși, decizia de amendare și suspendare a patronului formației oltene nu a fost luată pe loc, ci abia a doua zi, iar motivul este foarte simplu. Marți dimineață au fost vizionate filmările făcute de Jandarmerie în timpul meciului, iar pe imagini se vede clar cum Adrian Mititelu jr este unul dintre cei doi oficiali care aruncă sticlele spre teren.

ADVERTISEMENT

Suspendare drastică pentru Adrian Mititelu jr, după incidentele de la meciul cu Rapid

Patronul FC U Craiova s-a declarat uluit de sancțiunea pe care a primit-o din partea Jandarmeriei Craiova și solicită probele care relevă faptul că el a fost cel care a aruncat sticla.

Ba mai mult, Adrian Mititelu jr. susține că tot ce a încercat să facă, în timpul conflictului dintre oficialii FC U Craiova și cei de la Rapid, a fost să-l aplaneze.

ADVERTISEMENT

„Este incredibil așa ceva! Sunt șocat! E imposibil! Asta este România! Cine a mai auzit să intezici patronul unui club timp de un an pe stadioane…

Ce probe au? Pe ce m-au interzis? Pe vorbele unuia de la Rapid care le-a zis probabil că am aruncat eu sticla? La Mioveni nici nu sunt camere. Să îmi arate și mie ce probe au! Cereți și voi proba video, dacă au așa ceva.

ADVERTISEMENT

Era minutul 80 și ceva, mă uitam la meci și când a fost conflictul am încercat să îl aplanez. Mi-au cerut cei de la jandarmi buletinul să dea o amendă clubului, așa au zis, și pentru că mai era puțin din meci le-am dat actul de identitate.

Acum, mă trezesc că sunt eu interzis! Așa ceva… Ce contestație să fac? Astea sunt executorii și durează mai mult până se judecă… Sunt șocat, nu știu ce să mai zic”, a declarat Adrian Mititelu jr, pentru ProSport.

Comunicatul Jandarmeriei Craiova

„Cu privire la incidentele care au avut loc la meciul de fotbal dintre echipele FC Rapid București și FC U Craiova 1948, facem precizarea că a fost aplicată o sancțiune contravențională și s-a stabilit măsura complementară de interzicere a accesului la competițiile sportive, pe o perioadă de un an.

Sancțiunea contravențională a fost aplicată unui oficial al clubului FC U Craiova 1948, conform art. 20, lit. i, din Legea nr. 4 /2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și jocurilor sportive.

În continuare, se fac verificări pentru identificarea tuturor celor care au încălcat normele legale în vigoare.

Reamintim că, persoanelor care săvârșesc astfel de fapte li se poate aplica, pe lângă amendă și sancțiunea complementară de interzicere a accesului la competițiile și jocurile sportive de genul celor la care aceștia au săvârșit fapte antisociale, potrivit Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive”, este comunicatul Jandarmeriei.

ADVERTISEMENT