Sport

Suspendare record în fotbalul mondial. Câte meciuri va sta departe de teren un jucător care i-a spart nasul unui adversar

Un fotbalist din ligile inferioare ale Austriei nu va mai juca următorii doi ani. Nervos că a fost eliminat i-a aplicat o corecție dureroasă unui adversar și a primit cea mai mare suspendare dictată vreodată în fotbal.
22.09.2021 | 17:53
Un fotbalist din ligile inferioare ale Austriei nu va mai juca următorii doi ani. Nervos că a fost eliminat i-a aplicat o corecție dureroasă unui adversar și a primit cea mai mare suspendare dictată vreodată în fotbal.
ADVERTISEMENT

Meciul dintre echipele de amatori FC Viktoria 62 Bregenz și Gofis Satteins din Austria va rămâne în istorie pentru gestul unui jucător care l-a umplut de sânge pe un adversar.

Nemulțumit că a fost eliminat în finalul partidei, pentru o presupusă lovitură aplicată unui jucător din echipa adversă, Raschid Arsanukaev la avertizat pe arbitru că îi va ”arăta ce înseamnă o lovitură”, după care l-a pus la pământ pe fotbalistul din cauza căruia a primit cartonașul roșu.

ADVERTISEMENT

48 de etape de suspendare pentru un cap în gură

Nefericitul eveniment s-a petrecut în minutul 87 al meciului FC Viktoria 62 Bregenz – Gofis Satteins, din liga a noua a Austriei.

Raschid Arsanukaev avea deja un cartonaș galben atunci când centralul întâlnirii, Romano Giovani, l-a avertizat încă o dată pe fotbalistul rus pentru o presupusă lovitură cu capul aplicată unui adversar.

ADVERTISEMENT

Extrem de nemulțumit că a fost eliminat, Raschid Arsanukaev i-a transmis arbitrului: ”Am să-ți arăt eu ce înseamnă o lovitură”, apoi l-a lovit cu capul în zona feței pe jucătorul din cauza căruia a primit al doilea cartonaș galben.

Lovitura a fost atât de puternică încât adversarul rusului a avut nevoie de îngrijiri de specialitate, medicii constatând că a suferit o fractură de piramidă nazală.

ADVERTISEMENT

Potrivit publicație Kronen Zeitung, victima lui Arsanukaev a fost transportată de urgență la spital unde a fost supus unei intervenții chirurgicale. Sursa citată menționează că jucătorul lovit are nevoie de câteva săptămâni pentru a fi recuperat 100%.

Comisiile Federației austriece de fotbal au decis ca Raschid Arsanukaev să fie suspendat pentru următoarele 48 de partide.

ADVERTISEMENT

Agresorul nu va mai juca fotbal până în 2023 și a fost dat afară de Viktoria Bregenz

Fotbalistul care și-a făcut singur dreptate nu va mai juca fotbal cel puțin până în toamna anului 2023.

Mai mult, Horst Elsner, directorul general al Asociației de Fotbal Voralberg (organizatoarea competițiilor fotbalistice din regiunea Voralberg, din Austria – n.r.), a declarat că a trimis informări către toate asociațiile sportive regionale privind suspendarea lui Arsanukaev, pentru ca acesta să nu poată fi legitimat pe perioada suspendării.

”Am informat asociațiile din împrejurimi cu privire la suspendarea lui Arsanukaev și dorim să împiedicăm legitimarea lui ca să nu lovească din nou în altă parte”, a spus Horst Elsner.

De asemenea, oficialii clubului Viktoria 62 Bregenz au anunțat că Raschid Arsanukaev a fost dat afară.

”Viktoria este un club deschis integrări, dar bineînțeles că nu putem tolera astfel de incidente. Așa că l-am exclus pe Arsanukaev din lot”, a declarat Christian Gojo, președintele clubului austriac.

ADVERTISEMENT