Suspendările o pot distruge pe Steaua. Astra, asalt la titlu! Cum arată finalul de sezon. ANALIZĂ meci cu meci!

Pasul greşit al Stelei de vineri, cu Vaslui, şi succesul de astăzi al Astrei Giurgiu au reaprins, măcar la nivel teoretic, discuţiile despre cine va fi viitoarea campioană. Deţinătoare a...
12.04.2014 | 20:39
Suspendarile o pot distruge pe Steaua Astra asalt la titlu Cum arata finalul de sezon ANALIZA meci cu meci
ADVERTISEMENT

Pasul greşit al Stelei de vineri, cu Vaslui, şi succesul de astăzi al Astrei Giurgiu au reaprins, măcar la nivel teoretic, discuţiile despre cine va fi viitoarea campioană. Deţinătoare a trofeului, formaţia din Ghencea părea să se fi desprins în cîştigătoare, dar cum formaţia patronată de Ioan Niculae s-a apropiat la 6 puncte de vîrf, lucrurile nu mai par chiar atît de simple pentru roş-albaştri.

Pentru cele două rivale din lupta pentru titlu, acest sezon al Ligii I mai are şase etape de disputat. Aparent, Steaua are un traseu echilibrat, iar singura echipă pe care specialiştii o văd capabilă să-i ia puncte campioanei este Petrolul. Cu toate acestea, evoluţia formaţiei antrenate de Laurenţiu Reghecampf depinde şi de alţi factori, fără să mai luăm în calcul lipsa motivaţiei expusă făţiş în meciuri precum cel cu Vaslui, de vineri, sau cel cu Dinamo, din campionat.

ADVERTISEMENT

Steaua şi problema cartonaşelor galbene

Principala problemă a steliştilor este cea a suspendărilor, pentru că în lotul celor din Ghencea sunt foarte mulţi jucători care au şanse să absenteze în anumite partide din cauza cartonaşelor galbene. Cristi Tănase şi Lucian Sănmărtean ratează pînă la final cîte un meci la fiecare avertisment, iar Pîrvulescu, Szukala, Adi Popa, Prepeliţă sau Filip sunt şi ei la un pas să rateze următorul meci dacă vor mai încasa un galben. Un exemplu bun este chiar partida din următoarea etapă, cea cu Viitorul, cînd lui Reghecampf îi vor lipsi trei jucători importanţi, toţi din cauza suspendărilor: Cristi Tănase, Forin Gardoş şi Federico Piovaccari.

Retrogradabilele atacă liderul

În plus, în afara Petrolului, Steaua va întîlni o serie de formaţii aflate în lupta pentru retrogradare, deci echipe motivate şi care vor încerca prin orice mijloace să ia puncte de la campioană. Viitorul etapa următoare, FC Braşov imediat după, “U” Cluj şi chiar Oţelul, în ultima etapă, sunt formaţii aflate în subsolul clasamentului. Singurele jocuri simple, cu adevărat: cu Pandurii, echipă resemnată într-o eventuală luptă pentru cupele europene, şi Corona, care nici măcar nu şi-a depus dosarul de licenţiere şi e sigură de locul ei în Liga a II-a.

ADVERTISEMENT

Program echilibrat pentru Astra

De partea cealaltă, Astra are, la prima vedere, un program mai dificil. Dinamo, CFR Cluj şi Vaslui sunt formaţiile cu nume pe care giurgiuvenii le vor întîlni. Acestora li se adaugă şi Săgeata Năvodari, Poli Timişoara sau Gaz Metan, echipe ce au emoţii mai mari sau mai mici în cursa pentru evitarea retrogradării. Singura echipă relaxată total pe care Astra o va întîlni este FC Botoşani, care stă confortabil la mijlocul clasamentului. În plus, pe actuala ocupantă a locului 2 nu o afectează atît de tare nici măcar problema suspendărilor. Nu au încă jucători care să fi acumulat 7 cartonaşe galbene, limita de la care pierzi cîte un meci la fiecare avertisment, iar singurii fotbalişti care se apropie sunt Budescu şi Enache. În rest, doar Măţel şi Yazalde mai sunt în pericol la următorul galben, însă Astra pare să aibă soluţii să acopere aceste “găuri”.

_______________________________________________________________________________________________________

ADVERTISEMENT

Program Steaua:

Viitorul (d)

FC Braşov (a)

Corona (a)

„U” Cluj (d)

Pandurii (a)

Petrolul (d)

Oţelul (a)

Program Astra:

Dinamo (d)

CFR Cluj (a)

Gaz Metan (d)

Săgeata (a)

FC Botoşani (d)

Poli Timişoara (a)

FC Vaslui (d)