News

Suspiciune de fraudă electorală în Brăila: Un bărbat s-a trezit cu buletinul de vot deja ștampilat!

26.05.2019 | 18:05
Suspiciune de frauda electorala in Braila Un barbat sa trezit cu buletinul de vot deja stampilat
ADVERTISEMENT

Mai multe suspiciuni de fraudă electorală au avut loc în ziua alegerilor europarlamentare în județul Brăila. Cel mai flagrant caz s-a înregistrat în comuna brăileană Surdila Găiseanca, acolo unde un bărbat a primit un buletin de vot care era deja ștampilat! Alegătorul a atras atenția autorităților, care au deschis un dosar penal.

Suspiciune de fraudă electorală în Brăila

”La secţia 237 din Surdila Găiseana, un alegător a sesizat faptul că, după ce a intrat în cabina de vot, a observat că unul dintre buletine avea deja ştampila aplicată. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de împiedicare prin orice mijloace a dreptului de a alege sau de a fi ales, art. 385 din Codul Penal”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila, Laura Belciugan, citată de Agerpres.

ADVERTISEMENT

Nu a fost însă singurul incident din județul Brăila. Potrivit obiectivbr.ro, o altă suspiciune de fraudă electorală s-a produs în municipiul Brăila, în secția 115, acolo unde o persoană îndruma alegătorii cum să voteze. Totodată, la secția numărul 27 s-a pierdut o ștampilă de vot s-a pierdut. Asta în timp ce în orașul Ianca un localnic a atras atenția că la secția nr.148, președintele secției de votare nu ar fi informat alegătorii despre procedura de vot. Oamenii legii s-au autosesizat și au făcut verificări în toate aceste acuze.

Și naționala de handbal feminin a României a votat la Brăila

Și componentele naționalei de handbal feminin a României a votat la Brăila, acolo unde se pregăteșc pentru Trofeul Carpați. În frunte cu pivotul Crina Pintea, câștigătoare de Champions League, jucătoarele au mers la vot și și-au exprimat opțiunea: „Am votat pentru că am dreptul să o fac. Am vrut să votez pentru că fac parte din generația care va trăi în România după aceste alegeri”, a spus într-un mesaj mobilizator, Cristina Laslo.

ADVERTISEMENT