News

Suspiciuni de corupție la Sectorul 1. Contracte de achiziții publice, investigate de DNA. Percheziții în județul Neamț

DNA efectuează percheziții în județul Neamț. Sunt supiciuni de corupție în contracte de achiziții publice din Sectorul 1.
03.11.2021 | 18:04
Suspiciuni de coruptie la Sectorul 1 Contracte de achizitii publice investigate de DNA Perchezitii in judetul Neamt
ADVERTISEMENT

Procurorii DNA au efectuat percheziții în județul Neamț, la mai multe domicilii, într-un dosar de corupție.

Vizate sunt mai multe contracte de achiziții publice efectuate de Administrația Domeniului Public Sector 1.

ADVERTISEMENT

Suspiciuni de corupție la Sectorul 1. DNA a efectuat percheziții

Direcția Națională Anticorupție efectuează cercetări într-un dosar privind suspiciuni de corupție care au avut loc în perioada 2019-2020.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2019 – 2020, în contextul încheierii de către Administrația Domeniului Public Sector 1 a unor contracte de achiziții publice”, se arată într-un comunicat făcut public în ziua de miercuri.

ADVERTISEMENT

De asemenea, procurorii au descins la trei domicilii din județul Neamț, acestea fiind de interes în dosarul de față.

Percheziții DNA în județul Neamț într-un dosar de corupție

Totodată, sursa citată anterior a transmis și că Inspectoratului General al Jandarmeriei Române oferă sprijin în cadrul anchetei în curs.

ADVERTISEMENT

„În cursul zilei de 03 noiembrie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în trei locații situate în județul Neamț.

În cauză procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române”, a mai transmis Direcția Națională Anticorupție în comunicat.

ADVERTISEMENT

Dosar penal tot la Sectorul 1 pentru corupție și grup infracțional organizat

În luna septembrie, procurorii DNA au deschis un dosar penal în care este vizată Compania de Investiții în Sănătate din Sectorul 1.

Infracțiunile investigate de DNA fac referire la trafic de influență, fals, abuz în serviciu și constituire de grup infracțional organizat.

În acest sens, au fost cerute mai multe documente, inclusiv pe cele de natură financiară, cum ar fi contractele sau ordinele de plată.

”Procurorii DNA au deschis un nou dosar penal legat de activitatea fostului primar al Sectorului 1 și a administrației PSD.

Este vorba despre modul în care o companie înființată de fostul primar și angajații primăriei au încheiat, printre altele, contracte de sute de mii de euro cu principalele televiziuni de știri și cu mai multe site-uri apropiate de PSD pentru a face publicitate unei machete de spital.

Urmărirea penală pentru: trafic de influență, abuz în serviciu, fals și constituire de grup infracțional organizat”, scria pe pagina sa de Facebook primarul Clotide Armand.

ADVERTISEMENT