Suspiciuni de fraudă în cazul licitaţiei de extindere a sistemului 112

Compania suedeză de soluţii, ITCarmenta CoordCom, a sesizat Oficiul european de luptă anti-fraudă (OLAF) privind o licitaţie de extindere a sistemului 112, demarată de Serviciul de...
28.05.2015 | 12:11
Suspiciuni de frauda in cazul licitatiei de extindere a sistemului 112

Compania suedeză de soluţii, ITCarmenta CoordCom, a sesizat Oficiul european de luptă anti-fraudă (OLAF) privind o licitaţie de extindere a sistemului 112, demarată de Serviciul de telecomunicaţii Speciale (STS). Preşedinte şi CEO al companiei, Hâns Djurfeldt, a declarat că este vorba de modernizarea infrastructurii hardware şi software a sistemului unic pentru apeluri de urgenţă 112 în Bucureşti şi Ilfov, contract cu o valoare estimată de 12,67 milioane lei (inclusiv TVA), finanţat din fonduri UE.

Mai mult, compania suedeză a precizat că singurul consorţiu care a licitat, format din S&T, Teamnet şi Quality Business Solutions, nu ar avea capacităţile şi drepturile de proprietate intelectuală asupra unei soluţii prezente în multe părţi din sistemul 112. În replică, Teamnet susţine că ofertă depusă pentru modernizarea 112 prevede livrarea unor noi soluţii care completează sistemele existenţe şi că în faţă unor astfel de acuzaţii din partea competitorilor va apela la toate mijloacele legale necesare pentru a-şi apăra imaginea. STS nu a comentat acuzaţiile.

Preşedintele companiei suedeze, Hâns Djurfeldt, a acordat această declaraţie pentru agenţia de presă Hotnews.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a demarat o licitaţie pentru modernizarea infrastructurii hardware şi software a sistemului unic pentru apeluri de urgenţă 112 la nivelul municipiului Bucureşti şi judeţului Ilfov, contract cu o valoare estimată de 12,67 milioane lei (inclusiv TVA), finanţat din fonduri UE care mai pot fi accesate până la sfârşitul acestui an.

Contractul vizează îmbunătăţirea funcţiilor şi serviciilor existenţe, dar şi introducerea de funcţii noi, precum cea de preluare şi gestionare în interfaţă date client a apelurilor de tip SMS şi de tip eCall.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare în cadrul acestei licitaţii a fost 21 aprilie 2015. În aceeaşi zi ar fi urmat să aibă loc şi deschiderea ofertelor.

Sursă: www.romanialibera.ro