News

Sute de amenzi după protestele din București! 188 de oameni au ajuns la secțiile de Poliție

30.03.2021 | 09:22
Sute de amenzi dupa protestele din Bucuresti 188 de oameni au ajuns la sectiile de Politie
16 participanți la protestul de luni au fost arestați. Sursa foto - _INQUAM_Photos_George_Calin
ADVERTISEMENT

Sute de amenzi au fost date după protestele din București! Prefectul Capitalei, Alin Stoica a explicat ce s-a petrecut în Capitală, dar a ținut și să mulțumească celor peste 2 milioane de oameni care respectă legile. 

„Mulțumesc celor două milioane de bucureșteni care respectă legea. A fost un protest ținut sub control de forțele de ordine. Au acționat cu calm, fermitate și corectitudine. Din păcate spre finalul protestului, un grup de 300 de oameni, au devenit agresivi.

ADVERTISEMENT

Forțele de ordine au acționat cu rapiditate. Vreau să transmit tuturor celor care încalcă ordinea să nu mai confunde calmul cu lipsa de fermitate. Mă întristează că au fost organizate de un partid și de un anumit lider al unui partid”, a transmis Alin Stoica despre protestele din București.

Sute de amenzi după protestele din Capitală!

De altfel, reprezentanţii Jandarmeriei au relatat cum s-au desfăşurat violenţele din Capitală, prezicând că au fost identificate 188 de persoane implicate în incidente, iar 12 jandarmi au fost răniţi, trei ajungând la spital.

ADVERTISEMENT

Aceștia au transmis că un grup de manifestanţi s-a aşezat pe carosabil, trei persoane au încercat să iasă din coloana de manifestanţi, iar la intervenţia jandarmilor au devenit violenţi şi au aruncat cu pietre în jandarmi.

„A fost un protest în două locații. Spre miezul nopții acesta și-a pierdut caracterul pașnic. Oamenii s-au așezat pe carosabil fără niciun motiv. Trei persoane au schimbat direcția de mers. Colegii au încercat să-i legitimeze, moment în care au devenit recalcitranți, chiar violenți.

ADVERTISEMENT

O mare parte a grupului au adresat apoi injurii, au folosit obiecte contodentente. Am dispus adoptarea unor dispozitive specifice pentru identificarea lor. Avem identificate 188 persoane. 12 colegi au fost răniți, 3 mergând la spital, la Floreasca.

Au fost manifestanți, peste 1500 de persoane. Nu putem spune că au fost membrii ai galeriilor. Nu pot să vă dau nume concrete ale așa zișilor lideri. Am avut amenzi de 15 mii de lei, de 25 mii de lei”, a explicat Cătălin Stegăroiou, director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

ADVERTISEMENT

„Poliția Capitalei a declanșat cercetări sub aspectul infracțiunii de ultraj, dar și de tulburare ordinii, furt calificat, distrugere, porturi ilegale de arme, cuțite. Au spart vitrine, tonomate de alimente, mobilier stradal, stații de autobuz.

Dosarele vor fi instrumentgate de procurori. Cele 188 de persoane au fost conduse la sediile de poliție. Au fost identificați, fotografiați, amprentați, mare parte sancționate. 222 de sancțiuni în valoare de peste 200 de mii de lei. 8 dintre ele organizatorilor. Vom stabili participația tuturor celor care au încălcat legea, vizionăm camere”, a spus și Bogdan Berechet, director general al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti

ADVERTISEMENT