News

Sute de apartamente, fără apă caldă în Capitală. Avarie majoră la CET Sud

31.03.2021 | 12:22
Sute de apartamente fara apa calda in Capitala Avarie majora la CET Sud
ADVERTISEMENT

Din cauza unei avarii la CET Sud, Sectoarele 2 și 3 ale Capitalei nu mai pot fi alimentate cu apă caldă și căldură. Cel mai probabil, situația ar putea reveni la normal abia în cursul zilei de joi, 1 aprilie.

Afectate sunt și câteva zeci de blocuri din Sectoarele 4 și 5. Lista se actualizează periodic și o puteți consulta pe site-ul Companiei Municipale Termoenergetica SA, în meniul Funcționare sistem termoficare.

ADVERTISEMENT

În 2013, CET Titan a fost dezafectat, iar de atunci alimentarea se face din CET Sud, care se află la distanță foarte mare. În plus, starea precară a conductelor face ca apa să se răcească și mai mult până ajunge în zona respectivă.

Sectoarele 2 și 3 au rămas fără apă caldă din cauza unei avarii la CET Sud

Problema a apărut în cursul zilei de ieri. S-a reușit o revenire aseară, la jumătate din parametrii obținuți. Astăzi, echipele de intervenție sunt în acțiune.

ADVERTISEMENT

Până diseară vom reveni în parametri normali. În cursul nopții se va simți cu siguranță. Știți foarte bine inerția sistemului, treptat se reintră în normal.

Referitor la blocuri, sunt afectate sectoarele 2 și 3. Avaria a avut loc în curtea CET-ului. Rețeaua care pleacă din CET către Termoenergetica a pocnit în curtea CET-ului. Așa cum sunt avarii pe magistrale în oraș, de data aceasta, din păcate, a existat o spărtură foarte mare în curtea CET-ului.

ADVERTISEMENT

Dincolo de discuția punctuală, vreau să atrag atenția încă o dată cu privire la nevoia de investiții în acest sistem foarte important pentru București. Lipsa de investiții din ultimii zece ani cel puțin se vede în fiecare iarnă.

Este un sistem de 60-70 de ani, cu instalații vechi, care își arată limitele. Evident, temperaturile arată că undeva în două săptămâni vom încheia acest sezon, dar e nevoie să înțelegem că începând cu acest an trebuie să modernizăm acest sistem.

ADVERTISEMENT

Este nevoie de investiții, trebuie alocate sume consistente pentru a putea avea un sistem și în următorii zeci de ani. Acesta a rezistat 60-70 de ani, în condițiile în care era proiectat doar pentru 30. Acum își arată limitele și trebuie să-l modernizăm pentru a avea un oraș normal, cu aer curat”, a declarat administratorul special al ELCEN, Claudiu Crețu, la Digi 24.

ADVERTISEMENT