News

Sute de blocuri din Capitală, fără apă caldă. Directorul Termoenegerica: „Sunt conducte vechi, e nevoie de investiții consistente”

Sute de clădiri din București nu au apă caldă. Directorul Termoenergetica a explicat că avariile apar din cauza conductelor vechi și că este nevoie de investiții în rețeaua de termoficare
15.09.2021 | 16:21
Sute de blocuri din Capitala fara apa calda Directorul Termoenegerica Sunt conducte vechi e nevoie de investitii consistente
ADVERTISEMENT

Bucureștenii au din nou probleme cu apa caldă. Mai mulți oameni s-au plâns că de câteva zile sunt nevoiți să se spele doar cu apă rece, scrie Digi24.

Claudiu Crețu, directorul general al Termoenergetica, a spus că sunt afectate mai multe blocuri din Capitală. El a explicat că problemele sunt cauzate de rețeaua învechită și lipsa investițiilor.

ADVERTISEMENT

Sute de blocuri din Capitală, fără apă caldă. Directorul Termoenegerica: „Sunt conducte vechi, e nevoie de investiții consistente”

„Sunt anumite puncte termice în sectoarele 6, 2 și din alte zone, unde pentru câteva zile nu va fi apă caldă, sunt avarii punctuale. Suntem în perioada de pregătire a sezonului de iarnă, încercăm să identificăm cât mai multe spărturi în rețeaua de 50 – 60 de ani în care s-au făcut reparații prea puține,” a spus Claudiu Crețu, potrivit sursei citate anterior.

Asemenea situații se regăsesc în sute de blocuri din Capitală. Acestea au parametrii deficitari, iar temperatura apei este în creștere.

ADVERTISEMENT

„Azi pentru unele sau mâine pentru mare parte, parametrii vor fi conform contactului. Creșterea parametrilor se face treptat, deoarece avem o rețea foarte învechită, nu suportă treceri bruște de temperatură și presiune,” a adăugat directorul Termonenergetica.

Acesta a mai adăugat că problemele se vor remedia, iar blocurile afectate vor avea apă caldă în următoarele 24 de ore.

ADVERTISEMENT

Ce se va întâmpla cu apa caldă la iarnă

Întrebat dacă astfel de probleme cu apa caldă și căldura vor apărea și pe parcusul anotimpului rece, directorul Termoenergetica a răspuns afirmativ.

În schimb, ele nu vor fi foarte des întâlnite, potrivit lui Claudiu Crețu: „Vor fi însă și puncte termice, mai ales în capete de coloană, care vor funcționa cu probleme, sperăm cât mai mici, de câteva zile”.

ADVERTISEMENT

„Spărturi vor apărea, sunt conducte foarte vechi, e nevoie de investiții consistente,” a adăugat acesta. El a mai explicat și că numărul de kilometri de rețea reabilitați este destul de scăzut, doar 15

1.000 de kilometri de conducte au nevoie reparații, dar banii nu sunt suficienți: „avem resurse foarte mici, financiar nu stăm bine. Speranța stă în fonduri europene, așteptăm să înceapă proiectul major pe fonduri, de 300 de milioane de euro ca să putem înlocui 200 de kilometri de rețea”.

„Probleme apar la 5 – 10% din blocurile pe care le operăm. Majoritatea vor avea condiții bune, dar punctual vor mai fi probleme,” a mai spus Crețu.

ADVERTISEMENT
Tags: