News

Sute de „boboci” în Parcul Herăstrău, la o petrecere privată. Poliția Capitalei investighează cazul

11.09.2020 | 21:46
Sute de boboci in Parcul Herastrau la o petrecere privata Politia Capitalei investigheaza cazul
ADVERTISEMENT

Parcul Herăstrău a organizat o petrecere a „bobocilor” unde peste 200 de adolescenți nu au respectat nicio regulă de distanțare socială sau de protecție.

Tinerii au stat înghesuiți la mese și nu au purtat mască de protecție, însă organizatorii susțin că totul s-a desfășurat conform legii.

ADVERTISEMENT

Cei 200 de adolescenți au participat la evenimentul desfășurat în parcul Herăstrău, vineri 11 septembrie, astfel că Poliția Capitalei va investiga situația.

Parcul Herăstrău organizează balul bobocilor cu peste 200 de elevi, fără măsuri de protecție

Conform imaginilor surprinse de Libertatea, peste 200 de elevi s-au adunat pentru a sărbători începerea școlii, însă legea prevede că mai mult de 100 de persoane nu au dreptul de a participa la astfel de adunări.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, tinerii stau în număr mare, de aproape 200, înghesuiți la masă și nu țin cont de nicio distanțare socială.

Petrecerea botezată „Întâlnirea Bobocilor” are loc lângă localul Koviltir, și a început la ora 17:00. Tinerii stau liniștiți la mese, fumează, nu poartă mască de protecție și au uitat total de distanțarea socială.

ADVERTISEMENT

Măști de protecție nu există nici măcar pe gura organizatorilorsau în rândul acelor persoane care asigură protecția și paza acestui eveniment.

Organizatorii se apără, totuși, și spun că evenimentul se desfășoară în condiții de maximă siguranță. Mai mult, petrecerea ar fi fost împărțită în trei seri distincte, tocmai pentru a evita aglomerația.

ADVERTISEMENT

Libertatea susține, însă, că organizatorii nu respectă legea, pentru că la evenimente majore oamenii ar trebui să stea pe scaune aflate la distanță de minimum 2 metri unul față de celălalt și să poarte mască de protecție.

Mai mult, cu toate că „bobocii” sunt mulți minori, la petrecere se cară baxuri cu alcool „pentru evenimente viitoare”. Libertatea menționează că locul în care se ține petrecerea e înconjurat de garduri și afișe din plastic pentru a ține deoparte curioșii.

Jandarmeria București a transmis că nu a primit nicio sesizare oficială referitor la eveniment, însă Poliția Capitalei a declarat că va verifica dacă au fost semnalate nereguli.

Evenimentul a fost organizat de „Symposium”, iar biletul de intrare a costat 100 de lei. Spre deosebire de alți ani, susține Libertatea, evenimentul a fost promovat exclusiv pe o pagină privată de Instagram.

ADVERTISEMENT
Tags: