News

Sute de cadavre ale unor oameni răpuși de Covid-19, păstrate în camioane frigorifice, la New York

10.05.2021 | 17:47
Sute de cadavre ale unor oameni rapusi de Covid19 pastrate in camioane frigorifice la New York
ADVERTISEMENT

Sute de cadavre ale unor oameni răpuși de Covid-19 sunt păstrate în camioane frigorifice, la New York. Autoritățile au luat această decizie pentru a ajuta oamenii care nu-și pot permite să-și înmormâneze apropiații.

Cadavrele a 750 de persoane care au murit din cauza bolii cauzate de SARS – CoV – 2 sunt păstrate în morgi temporare, camioane frigorifice, la New York. Oamenii au decedat cu câteva luni în urmă.

ADVERTISEMENT

Camioanele respective au fost folosite drept morgi temporare încă din aprilie 2020. La acel moment, creșterea masivă a numărului de decese provocate de Covid-19 a impus găsirea unor soluții pentru depozitarea trupurilor neînsuflețite.

Sute de cadavre ale unor oameni răpuși de Covid-19, păstrate în camioane frigorifice, la New York

Purtătorul de cuvânt al medicului legist al orașului, Mark Desire, a precizat că 750 de cadavre ale unor oameni care au murit de Covid-19 se află încă în camioanele frigorifice folosite ca morgi temorare. Acestea sunt situate într-un debarcader din Brooklyn.

ADVERTISEMENT

„Decizia instituirii unor spații pentru depozitarea pe termen lung a trupurilor a venit pentru a asigura că familiile se vor putea ocupa de funeraliile celor dragi așa cum vor considera de cuviință. Cu sensibilitate și compasiune, continuăm să lucrăm cu familiile, de la caz la caz, în perioada lor de doliu,” a declarat acesta potrivit Washington Post.

La mai bine de un an de la implementarea acestor morgi temporare, sute de cadavre sunt depozitate în locurile respective. Din cauza cheltuielilor mari, multe familii nu își permit să-și înmormânteze rudele.

ADVERTISEMENT

În schimb, autoritățile au mai explicat și că sunt cazuri în care s-a pierdut legătura cu aparținătorii sau oamenii, pur și simplu, nu au revendicat trupurile celor apropiați. Oficialii au explicat că se încearcă reducerea numărului trupurilor neînsuflețite.

Cadavrele ar putea să ajungă pe Hart Island, în apropiere de Bronx. De mai bine de o sută de ani, autoritățile folosesc insula pentru îngroparea oamenilor fără venituri sau a trupurilor nerevendicate de familii.

ADVERTISEMENT

„Vom continua să comunicăm cu familiile. În momentul în care acestea ne vor spune că doresc ca trupurile celor dragi să fie transferate pe Hart Island, vom face asta foarte rapid”, a transmis Dina Maniotis, o reprezentantă a biroului municipal al medicului legist.

ADVERTISEMENT
Tags: