News

Sute de femei dispărute de la începutul pandemiei! Autoritățile din Peru nu găsesc explicație

28.07.2020 | 16:41
Sute de femei disparute de la inceputul pandemiei Autoritatile din Peru nu gasesc explicatie
ADVERTISEMENT

Sute de femei au dispărut de la începutul pandemiei de coronavirus în Peru. Vorbim de aproximativ o mie de persoane de sex feminin, din care 70 % sunt minore.

Conform autorităților de la Lima, posibilitatea ca acestea să fie decedate este una foarte mare, într-o țară care avea o mulțime de „bube” și înaintea exploziei COVID-19.

ADVERTISEMENT

Vă reamintim că Peru, o ţară cu 33 de milioane de locuitori, se confruntă cu o gravă problemă în ceea ce priveşte violenţa domestică.

Aproape o mie de femei dispărute în Peru!

De asemenea, traficul de persoane şi prostituţia sunt întrebări cărora autoritățile nu le găsesc răspuns. Mai mult de atât, carantina impusă de pandemia de coronavirus a adâncit conflictele.

ADVERTISEMENT

Situaţia a fost agravată și de pierderea joburilor şi criza sanitară. „În timpul carantinei, în 3 luni şi jumătate, 915 femei au fost date dispărute în Peru şi sunt probabil decedate”, a spus Eliana Revollar, activistă pentru drepturile femeilor.

De remarcat că înainte de apariția coronaviruslui, în Peru, 5 femei erau raportate ca fiind dispărute în fiecare zi. Acum numărul lor a crescut la 8.

ADVERTISEMENT

Activiştii spun că incidentele au loc şi din cauza lipsei unui registru al persoanelor dispărute, care îngreunează munca autorităţilor.

Totodată, aceştia au declarat că, deseori, poliţia refuză să investigheze cazurile de violenţă domestică şi tratează totul cu indiferenţă. „Trebuie să ştim ce s-a întâmplat cu ele”, a spus Walter Gutierrez, avocat.

ADVERTISEMENT

Un caz aparte în Peru a fost cel al unei studente, activistă pentru drepturile femeilor. Cadavrul ei a fost găsit abia la 3 ani  de la dispariție.

Anul trecut au existat 166 de crime în Peru, doar 10% din acestea fiind cazuri ale unor persoane raportate dispărute anterior. De asemenea, 30.000 de apeluri pentru violenţă domestică au fost înregistrate pe întreg parcursul anului, potrivit autorităţilor

 

 

ADVERTISEMENT