News

Sute de medici italieni, suspendați fiindcă nu s-au vaccinat împotriva COVID-19

Sute de medici italieni au fost suspendați din funcții fiindcă nu s-au vaccinat împotriva COVID-19.
08.09.2021 | 23:13
Sute de medici italieni suspendati fiindca nu sau vaccinat impotriva COVID19
ADVERTISEMENT

Măsuri dure în Italia pentru medicii care refuză să se vaccineze împotriva noului coronavirus. Aceștia au fost suspendați din funcțiile lor tocmai din această cauză.

Sute de medici italieni, suspendați fiindcă nu s-au vaccinat împotriva COVID-19

Mai precis, este vorba despre autoritățile sanitare din Milano, care le-au comunicat, miercuri, mai multor medici italieni care au refuzat să se vaccineze împotriva noului coronaviruscă că sunt suspendați din activitate.

ADVERTISEMENT

În această situație sunt 420 de cadre medicale din regiunea Lombardia, care nu s-au supus dispozițiilor legale în vigoare, motiv pentru care a fost luată această măsură.

Ce este important de precizat este faptul că toate aceste cadre medicale nici nu vor mai fi plătite din acest moment înainte.

ADVERTISEMENT

Cei care sunt afectați de această decizie sunt 120 de medici şi 300 de asistente care lucrează în centre medicale publice sau private din Milano, dar şi din localitatea apropiată Lodi.

În total, în Milano ar fi un număr de angajați în domeniul sănătății care nu s-au vaccinat împotriva coronavirusului, transmite Corriere della Sera.

ADVERTISEMENT

Autoritățile italiene vor să oblige pe toată lumea să se vaccineze

Această lege a fost adoptată de Guvernul italian, acesta fiind și motivul pentru care toți acești lucrători din domeniu au fost suspendați, pentru că ei nu se aliniau literei legii.

Acum, Guvernul vrea să extindă măsurile acestei legi pentru toată populația, acest lucru fiind deja în studiu. Dacă aplicarea legii pentru toate categoriile nu ar fi posibilă, autoritățile doresc ca aceasta să fie implementată măcar pentru unele dintre acestea.

ADVERTISEMENT

Filippo Anelli, cel care este preşedintele Federaţiei Naţionale a Medicilor italieni, a transmis un mesaj prin care le recomandă tuturor celor care lucrează în domeniu să se vaccineze.

Mai mult decât atât, el a informat că în Italia sunt 1.500 de medici care nu s-au imunizat împotriva coronavirusului.

”Sunt circa 1.500 de medici nevaccinaţi, dintre care aproximativ 1.000 continuă să-şi exercite profesia”, a informat el.

Obligativitatea vaccinării s-ar putea extinde și pentru cei care lucrează în sectorul HoReCa. Ar trebui să fie obligatoriu ca cei care servesc persoane vaccinate să fie imunizați la rândul lor.

„Angajaţii din baruri şi restaurante trebuie să fie obligaţi să se vaccineze, mai ales dacă clienţii care mănâncă în interior sunt vaccinaţi”, a declarat Lino Stoppani, lider al unui sindicat al restaurantelor.

ADVERTISEMENT