News

Sute de mii de lei pentru ceasuri stradale, la Constanța! Ce achiziții vrea să facă primăria

Sute de mii de lei pentru ceasuri stradale la Constanța acolo unde primăria vrea să cosmetizeze orașul
25.08.2021 | 17:35
Sute de mii de lei pentru ceasuri stradale la Constanta Ce achizitii vrea sa faca primaria
Primăria Constanța vrea să dea sute de mii de lei pe 13 ceasuri stradale. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Noul primar vrea să schimbe la faţă oraşul şi a băgat adânc mâna în conturi. Astfel, în sistemul electronic de achiziții publice, a fost postat un anunț de licitație prin care municipiul Constanța vrea să cumpere mai multe ceasuri stradale. Mai exact, vorbim despre 13 bucăți care trebuie să înfrumusețeze urbea lui Vergil Chițac, liberalul care a câștigat ultimele alegeri locale.

Vă readucem aminte că după 20 de ani de administraţie PSD, Vergil Chiţac a dat lovitura și le-a luat fața contracandidaţilor Stelian Ion de la USR şi Decebal Făgădău, omul aruncat în luptă de PSD. Noul edil a fost rectorul Academiei navale „Mircea cel Bătrân“ iar din 2016 s-a retras din Marină cu grad de contraamiral şi a ales să intre în politică.

ADVERTISEMENT

Sute de mii de lei pentru ceasurile stradale din Constanța!

Ajuns în funcție, Chițac a promis o schimbare a orașului și, scrie presa locală, a început cu o diminuare a sumei alocate investiției „Forare puțuri pentru sistemul de irigat“, cu 384.000 de lei. Primarul a vrut neapărat ca banii să fie folosiți pentru dotări în oraș, și anume ceasuri stradale.

N-ar fi primele astfel de obiecte din oraș. În deceniul trecut, constănțenii puteau să admire cele 46 de ceasuri stradale digitale, amplasate prin mai multe locuri. Pe lângă acestea, mai sunt și cele două ceasuri, tip caliron, de la Dacia și cel montat în parcul de la Tomis 2.

ADVERTISEMENT

Multe dintre ele erau anul trecut nefuncționale și repornirea lor însemna o cheltuială zdravănă. Bani mulți au fost folosiți încă de la achiziția lor din septembrie 2008, atunci când municipalitatea Constanţa a cumpărat ceasurile cu aproape 1,3 milioane de lei.

Potrivit anunţului de atribuire 9796/21.08.2008, câştigătoarea licitaţiei a fost desemnată societatea Apel Industries SRL. Valoarea totală finala a contractului fiind de 1.251.932,84 de lei. După câțiva ani, acestea au avut nevoie de reparații serioase.

ADVERTISEMENT

Interesant este că reprezentantul departamentului de comunicare al Primăriei Constanța spunea atunci că de vină ar fi sutele de mii de ore de funcționare. Acesta a explicat că ceasurile au nevoie de o baterie nouă și sunt ca noi.

„Au ca termen, să zic, între 70 şi 100.000 de ore de funcţionare. Fiind din 2008, s-au cam terminat. Sunt pe la sfârşit, ca să mă exprim aşa. Ne cerem scuze, dar ele vor fi reparate, care se pot. Va fi o inventariere făcută de specialişti, care se pot se vor repara, care nu, vor fi înlocuite”, declara atunci Liviu Tramudana.

ADVERTISEMENT

Ce fel de ceasuri vrea să cumpere noul primar al Constanței

Acum, primăria a transmis în caietul de sarcini că având în vedere schimbările intervenite în aspectul mobilierului urban prin implementarea proiectelor cu finanțare europeană este necesară armonizarea dotărilor din parcuri și/sau alte locuri publice cu acest tip de dotare urbană, care să se integreze în peisajul urban actual.

Astfel, edilul a solicitat să se livreze și monteze, inclusiv fundație, 10 bucăți de ceas analogic cu două fețe pilotat GPS, montat pe stâlp de susținere. Mecanismul ceasului analogic trebuie să fie pilotat de o antenă GPS de ultimă generație.

Ceasul trebuie să aibă o precizie foarte mare, similară ceasurilor atomice, să se realizeze automat actualizarea orei la schimbarea sistemului orar vară/iarnă și să reziste la temperaturi de până la minus 50 de grade și plus 70.

Carcasa ceasului trebuie să fie confecționată din fontă turnată și trebuie să aibă pe lateral elemente decorative, patinate cu vopsea aurie sau alte combinații cromatice. Arătătoarele orare și minutare trebuie să fie din oțel. Primăria Constanța vrea și trei ceasuri analogice cu o singură față și este dispusă să plătească pentru totalul de 13 bucăți nu mai puțin de 322.300 lei.

ADVERTISEMENT
Tags:
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
O detectivă este plătită pentru a afla dacă femeile sunt înșelate: „Din zece...
O detectivă este plătită pentru a afla dacă femeile sunt înșelate: „Din zece bărbați, în medie, opt eșuează”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Locul unic din România, considerat raiul iubitorilor de trasee montane. Drumul până la el...
Locul unic din România, considerat raiul iubitorilor de trasee montane. Drumul până la el ne poartă prin aproape 100 de peşteri
Cât de frumoasă e, la 44 de ani, fosta iubită a lui Adrian...
Cât de frumoasă e, la 44 de ani, fosta iubită a lui Adrian Mutu, dispărută din viaţa publică! A trecut printr-un divorţ dureros!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
LUPTE VIOLENTE! Tancurile dărâmă tot în CALEA LOR. E ALERTĂ de RĂZBOI
LUPTE VIOLENTE! Tancurile dărâmă tot în CALEA LOR. E ALERTĂ de RĂZBOI
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Cât câștigă Denise Rifai. Vedeta, incomodată de Dani Oțil și Răzvan Simion
Cât câștigă Denise Rifai. Vedeta, incomodată de Dani Oțil și Răzvan Simion
Câștigătorul Chefi la cuțite șterge pe jos cu foștii chefi. Ce i-au făcut...
Câștigătorul Chefi la cuțite șterge pe jos cu foștii chefi. Ce i-au făcut acești în trecut. El critică și emisiunea MasterChef. ''Este un concurs pentru bucătari amatori''
Ucraina a cerut permisiunea să folosească arme occidentale împotriva unor ținte din interiorul...
Ucraina a cerut permisiunea să folosească arme occidentale împotriva unor ținte din interiorul Rusiei
Câștigătorul Chefi la cuțite dă de pământ cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Ce...
Câștigătorul Chefi la cuțite dă de pământ cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Ce a avut de spus la adresa foștilor chefi din cooking show-ul Antenei 1