Sute de locuri noi de muncă după apariția SGR. A fost deschis un nou centru de sortare al ambalajelor unde românii dornici de muncă se pot angaja.
Au trecut 10 luni de când Sistemul Garanție-Retur a fost implementat în România. Românii s-au mobilizat foarte repede și deja au fost reciclate miliarde de ambalaje.
Odată cu implementarea acestui sistem, au fost create numeroase de locuri de muncă. Cel mai recent sediu de sortare al ambalajelor s-a deschis în Prahova, în incinta parcului industrial Eli Park.
Sediul nou de sortare al ambalajelor s-a deschis pe 1 octombrie și este al șaptelea ca număr la nivel regional. Centrul regional din comuna Ariceștii Rahtivani are 120 de locuri de muncă disponibile.
Noul sediu de sortare al ambalajelor are o suprafață de 6.000 de metri. Capacitatea sa de sortare ajunge la 820 de milioane de ambalaje SGR pe an.
Datorită faptului că românii s-au mobilizat și reciclează constant ambalajele marcate corespunzător, deschiderea unor astfel de centre este esențială. Totuși, centrul din incinta Eli Park nu este singurul de pe listă.
Potrivit CEO RetuRO, în curând, la noi în țară vor mai fi deschise și alte centre de recliclare. Acestea vor fi amplasate strategic, astfel încât să răspundă volumului mare de ambalaje pe care românii le duc la centrele de reciclare.
”Vom continua extinderea infrastructurii cu alte trei centre ce urmează a fi deschise în lunile următoare în Suceava, Bihor și Constanța, asigurând astfel gestionarea eficientă a volumului tot mai mare de ambalaje returnate la nivel național.”, a declarat Gemma Webb, CEO RetuRO, potrivit retail.ro.
Românii au început să recicleze din ce în ce mai multe ambalaje, semn că Sistemul Garanție-Retur se bucură de succes în țara noastră. În august, românii au reușit să recicleze aproximativ 80% din cantitatea totală de ambalaje produsă în acea lună.
De la lansarea sa de anul trecut și până în luna august a acestui an, la nivelul întregii țări, peste 104.000 tone de ambalaje au ajuns de la RetuRO către reciclatori. Acest proces garantează producerea de noi ambalaje care ajung pe piață.
Românii care vor să recicleze se prezintă la magazinele care sunt dotate cu aparate de reciclare. În urma ambalajelor returnate, aceștia primesc garanția de 50 de bani pe care o plătesc inițial.