News

Sute de oameni au mers la funeraliile unui cal. Participanții au încălcat toate regulile COVID-19

Sute de oameni au mers la funeraliile unui cal. Evenimentul s-a desfășurat în India.
26.05.2021 | 14:12
Sute de oameni au mers la funeraliile unui cal Participantii au incalcat toate regulile COVID19
ADVERTISEMENT

Toți cei prezenți au încălcat reglementările COVID-19 pentru a participa la înmormântarea unui cal considerat „divin”. Animalul aparținea unei organizații religioase din Karnataka, organizație din sudul țării.

Autoritățile n-au mai avut ce face și au luat decizia ca întreg satul să fie închis pentru următoarele 14 zile și nimeni să nu aibă voie să iasă de acolo.

ADVERTISEMENT

Sute de oameni au mers la funeraliile unui cal, în India

Acțiunea s-a desfășurat în cartierul Belagavi din Karnataka, acolo unde sute de oameni au fost văzuți încălcând protocoalele de siguranță împotriva noului coronavirus.

Aceștia nu au respectat distanțarea, purtarea măștii și nici regula care prevede că adunările mari sunt interzise. Au făcut lucrul acesta pentru a a marca înmormântarea unui cal pe care sătenii îl considerau „zeitatea păzitoare” împotriva coronavirusului.

ADVERTISEMENT

Mai multe imagini din timpul evenimentului au fost distribuite pe rețelele sociale indiene. Clipurile au strâns furie și critici din întreaga lume

Calul, în vârstă de 24 de ani, a fost eliberat cu trei zile înainte de a muri pentru a se plimba liber prin întreg satul, în convingerea că acest lucru va îndepărta bolile și va salva casele de al doilea val de COVID-19, val care a devastat India

ADVERTISEMENT

 

Sătenii au transmis că trebuie să participe la înmormântare pentru a oferi calului o plecare lină spre ceruri în tentativa de a-i îmbuna pe zei.

Poliția a înregistrat o plângere, în temeiul secțiunilor din Legea privind gestionarea dezastrelor și Legea epidemică din Karnataka, împotriva sătenilor care au încălcat regulile de distanțare socială în timpul înmormântării.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii încearcă acum să îi identifice pe cei responsabili pentru adunare. De remarcat că același animal a fost lăsat liber și anul trecut, în timpul primului val.

De altfel, sătenii spun că nu au existat decese în zona lor tocmai datorită acestui lucru. Calul, care nu avea un nume, în conformitate cu obiceiurile religioase, a fost adus în sat pe 19 mai și eliberat în acea noapte pentru a cutreiera satul.

Organizația religioasă căreia îi aparținea animalul a declarat că l-a găsit după câteva zile decedat. 450 de teste vor fi făcute oamenilor, dar, deocamdată, doar 25 au fost duse la bun sfârșit. Nimeni nu a fost pozitiv.

„Bătrânii spun că și în vreme de ciumă și holeră, caii au fost lăsați să meargă în sat pentru a proteja locuitorii. Liderul a îndemnat oamenii să nu participe la înmormântare în număr mare din cauza pandemiei, dar sătenii s-au grăbit să-și aducă omagiul”, au spus reprezentanții organizației

ADVERTISEMENT
Tags: