News

Sute de oameni au murit în timpul pelerinajului de la Mecca. Decesele au fost cauzate de caniculă

Peste 550 de oameni au murit în timpul pelerinajului de la Mecca. Temperaturile au trecut de 50 de grade Celsius, spun meteorologii.
19.06.2024 | 14:23
Sute de oameni au murit in timpul pelerinajului de la Mecca Decesele au fost cauzate de canicula
Sute de oameni au murit în timpul pelerinajului de la Mecca. colaj Fanatik/ Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Canicula a provocat o adevărată tragedie în timpul pelerinajului de la Mecca, aici unde sute de oameni au murit. Temperaturile au fost insuportabile, trecând chiar și de 50 de grade Celsius, iar serviciile de ambulanță au fost copleșite de situație.

Peste 550 de oameni au murit în timpul pelerinajului de la Mecca, din cauza temperaturilor de 50 de grade

Aproximativ 550 de credincioși musulmani au murit în timpul pelerinajului Hajj la Meca, potrivit oficialilor. Totuși, datele transmise de mai multe țări arată că până acum bilanțul s-ar ridica la peste 570 de morți.

ADVERTISEMENT

Cei mai mulți dintre ei sunt egipteni, și anume 323 de credincioși, arată The Guardian care citează ambasadorii țărilor arabe pentru Hajj. Toți ar fi murit din cauza căldurii, cu excepția unui egiptean care a suferit leziuni grave după o busculadă.

De asemenea, printre victimele caniculei se numără 60 de iordanieni. În 2023, peste 240 de pelerini veniți din mai multe țări au murit din cauza căldurii, la pelerinajul musulman. Observăm că în acest an numărul victimelor s-a dublat.

ADVERTISEMENT

Hajj este foarte important pentru musulmani, fiind una dintre cele mai mari adunări religioase din lume. Se desfășoară în fiecare an la două luni și zece zile după terminarea Ramadanului. În ultimii ani, pelerinajul este afectat din cauza schimbărilor climatice, arată un studiu saudit din luna mai.

Ce a transmis Ministerul Sănătăţii din Arabia Saudită

Valorile termice din zonă au crescut cu 0.4 grade în fiecare deceniu. Potrivit Centrului Național de Meteorologie din Arabia Saudită, maxima atinsă luni a fost de 51.8 grade Celsius la Mecca. La multe dintre ritualurile de Hajj credincioșii trebuie să stea în aer liber ore întregi.

ADVERTISEMENT

„Locurile sfinte înregistrează astăzi temperaturile cele mai ridicate de la începutul Hajj-ului, care pot atinge 49 de grade, iar noi le recomandăm invitaţilor lui Dumnezeu să nu se expună la soare”, informa Ministerul Sănătăţii din Arabia Saudită.

Mulți dintre pelerini au fost văzuți prăbușindu-se la pământ, iar numărul victimelor caniculei a fost copleșitor pentru echipajele de ambulanță. Autoritățile au recomandat oamenilor să folosească umbrele pentru a se feri de căldură, să consume lichide și să evite expunerea la soare.

ADVERTISEMENT

„Prevenţia este importantă, iar pelerinii nu trebuie să iasă în aer liber în orele cele mai călduroase, doar dacă este absolută nevoie sau să folosească o umbrelă”, adăuga Ministerul Sănătății.

 

 

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să...
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să nu ne păcălim încă o dată
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Povestea elevului de la Centrul de Detenţie care a luat 10 la Matematică...
Povestea elevului de la Centrul de Detenţie care a luat 10 la Matematică la Bac. Visează să dea la Drept
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a...
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a părăsit România, unde a venit pentru a-şi vedea tatăl la azil!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
HARTA URȘILOR din ROMÂNIA! Unde e PERICULOS să MERGI
HARTA URȘILOR din ROMÂNIA! Unde e PERICULOS să MERGI
Răsturnare de situație. De ce a murit tânăra atacată de urs la Bușteni....
Răsturnare de situație. De ce a murit tânăra atacată de urs la Bușteni. Medicii au stabilit totul
Tragedia care a șocat România. E înfiorător prin ce a trecut fata ucisă...
Tragedia care a șocat România. E înfiorător prin ce a trecut fata ucisă de urs
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o...
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o cameră de hotel din Milano. ”S-a dus inocența! Pe urmele mamei, din păcate”
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și...
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și distrug rutele de aprovizionare cu armament
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă...
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă în vara lui 2024. Turiști din întreaga lume vin aici și rămân surprinși