News

Sute de oameni, la coadă la centrul de vaccinare de la Romexpo. Autoritățile explică situația

29.03.2021 | 17:01
Sute de oameni la coada la centrul de vaccinare de la Romexpo Autoritatile explica situatia
ADVERTISEMENT

Coadă de sute de oameni semnalată luni, 29 martie, la centrul de vaccinare Romexpo din Capitală. După-amiaza, Comitetul de Vaccinare (CNCAV) a venit cu explicații privind această situație deloc convenabilă pentru bucureșteni.

Se pare că dozele de vaccin destinate pentru acest centru s-au epuizat și a fost nevoie să fie livrată o altă tranșă. În tot acest timp, sute de oameni care erau programați pentru imunizare au venit și au așteptat la cozi uriașe.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții Comitetului Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare Anti-COVID-19 (CNCAV) au transmis, în jurul orei 15.40, că situația din Capitală s-a remediat.

Coadă de sute de oameni la centrul de vaccinare de la Romexpo

Potrivit informațiilor furnizate de cei de la Digi24, care au prezentat și imagini de la acest centru, sute de oameni au așteptat la cozi la Romexpo. Unele persoane spun că au ajuns la centrul de vaccinare la ora 11.00 și ar fi așteptat între 4 și 5 ore.

ADVERTISEMENT

Medicul care coordonează acest centru de imunizare din Capitală spune că este vorba despre sute de programări și că toți vor face vaccinul până la finalul zilei. La Romexpo sunt administrate vaccinuri Pfizer / BioNTech.

Ulterior, autoritățile au transmis un comunicat în care au explicat situația și au anunțat că lucrurile s-ar fi remediat.

ADVERTISEMENT

”Din informațiile pe care le avem, la acest moment situația s-a remediat. Au existat întârzieri, condiționate de dinamica și de volumul solicitărilor în ceea ce privește alocarea cantităților de vaccin către centrele de vaccinare. Menționam faptul ca distribuirea dozelor de vaccin trebuie sa se realizeze cu respectarea procedurilor specifice lanțului de frig.

Activitatea personalului vaccinator este una continua și susținută. Înțelegem disconfortul generat in rândul beneficiarilor, le mulțumim pentru decizia de a se imuniza și ii asigurăm ca procesul de vaccinare va continua in condiții optime.

ADVERTISEMENT

Apelăm la înțelegere din partea celor care doresc să se vaccineze, întrucât pot exista și astfel de momente, punctuale, de ordin administrativ”, se arată într-un comunicat oficial al Grupului de Comunicare Strategică.

Aproape 55.000 de români vaccinați în ultim zi

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) a anunțat că, în ultimele 24 de ore, au fost administrate 54.713 doze de ser, dintre care 42.198 – Pfizer / BioNTech, 4.243 – Moderna şi 8.272 – AstraZeneca.

CNCAV mai precizează că 24.600 de persoane au fost vaccinate cu prima doză, iar doza a doua au primit-o 30.113 de persoane.

Până în prezent, de la debutul campaniei de vaccinare anti-Covid, pe 27 decembrie 2020, au fost administrate 2.913.155 de doze unui număr de 1.939.484 de persoane, dintre care 965.813 au primit o doză, iar 973.671 și rapelul.

ADVERTISEMENT