News

Sute de pelicani, popas pe un lac din Galați, înainte de a emigra în țările calde. Imagini impresionante

11.09.2020 | 10:39
Sute de pelicani popas pe un lac din Galati inainte de a emigra in tarile calde Imagini impresionante
ADVERTISEMENT

Sute de pelicani au poposit pe un lac de la marginea orașului Galați, înainte de a emigra către zonele calde din Africa și Asia de sud-est. Imaginile impresionante surprind păsările în toate splendoarea lor odihnindu-se și antrenându-se pentru marea migrație care va avea loc în curând.

Păsările au format pe Lacul Brateș din Galați o insulă vie, specialiștii precizând că locul nu a fost ales întâmplător. Se pare că lacul a fost ales datorită faptului că acolo se găsesc suficienți pești, așadar pelicanii își pot face provizii pentru câteva zile.

ADVERTISEMENT

Imaginile uimitoare au fost surprinse cu ajutorul unei drone care a observat grupul compact de pelicani de pe lacul din Galați. Ulterior, filmările au ajuns în mediul online, unde au fost văzute de mii de oameni. Vezi video AICI.

Sute de pelicani s-au odihnit pe un lac din zona Galațiului

În colonia de pelicani se află și mulți pui care se odihnesc înaintea primului lor zbor lung. Aceștia pot prinde foarte ușor pește în lacul de la marginea orașului Galați pentru că adâncimea apei nu depășește 3 metri.

ADVERTISEMENT

Totodată, specialiștii mai spun că, cel mai probabil, pelicanii au fost alungați cu focuri de armă de către proprietarii bălților de pește din zona orașului Galați. Se știe că un singur pelican poate mânca chiar și 4 kg de pește.

„Pelicanii caută noi zone de hrănire. În jurul Galațiului sunt multe crescătorii de pește, dar lacul Brateș este o zonă puțin populată, bogată în pește, dar este ferită de ochii oamenilor.

ADVERTISEMENT

Sunt ultimele pregătiri ale juvenilelor care au apărut în acest an. Urmează o migrație lungă de câteva mii de kilometri și atunci este nevoie de antrenament și de liniște”, a declarat directorul Complexului Muzeal Galați, Mădălin Șerban, relatează digi24.ro.

Lacul Brateș din Galați a fost ales și în anii trecuți de pelicani, păsările fiind surprinse de amatori în toate splendoarea lor. Lacul se numără printre cele mai mari din țară și reprezintă o importanta bază de pescuit.

ADVERTISEMENT

„În această perioadă pelicanii execută deplasări în diverse zone umede din țara pregătindu-se pentru migrația de toamnă spre cartierele de iernat care sunt reprezentate de Israel și coastele Africii”, a spus biologul Viorica Atodiresei, notează stirileprotv.ro.

ADVERTISEMENT