News

Sute de persoane, prezente la înmormântarea nepotului unui lider interlop din Oradea. Restricțiile, ignorate complet

01.04.2021 | 11:02
Sute de persoane prezente la inmormantarea nepotului unui lider interlop din Oradea Restrictiile ignorate complet
ADVERTISEMENT

Sute de persoane au fost prezente miercuri după amiază la înmormântarea nepotului unui lider interlop din municipiul Oradea, fără să respecte măsurile de restricție impuse de autorități în timpul pandemiei.

Circa 200 de oameni l-au condus pe ultimul drum pe tânărul care a murit la doar 23 de ani, scrie presa locală.

ADVERTISEMENT

Victimei i s-a făcut rău în noaptea de sâmbătă spre duminică, iar echipajul de urgență l-a resuscitat în drum spre spital unde. În ciuda eforturilor medicilor, acesta a murit în scurt timp.

Înmormântare din Oradea cu sute de persoane, fără respectarea restricțiilor impuse în pandemie

A fost durere mare pentru o familie din Oradea, miercuri, 31 martie. Aceasta și-a condus pe ultimul drum băiatul de numai 23 de ani, decedat în weekend-ul trecut.

ADVERTISEMENT

Darius Markovics, nepotul de doar 23 de ani al interlopului Romi Neguș, cunoscut drept Romulus Markovics, a fost înmormântat miercuri după amiază în Cimitirul Municipal din Oradea, la un eveniment în care restricțiile au fost ignorate de participanți.

Site-ul Ebihoreanul notează că tânărul a fost condus pe ultimul drum de circa 200 de persoane. Ceremonia a avut și câteva momente inedite, unul dintre ele fiind acela când prietenii tânărului au fumat narghilea deasupra sicriului, el fiind mare pasionat al acestui tip de lulea.

ADVERTISEMENT

Nicio amendă dată de autorități

În imaginile din timpul funeraliilor apărute pe internet se vede cum mai multe persoane nu respectă distanțarea și nu poartă nici măști de protecție însă Poliţia şi Jandarmeria au supravegheat discret înmormântarea. Aceștia nu au dat amenzi și susțin că nu s-au înregistrat nici incidente, mai scrie sursa citată.

Potrivit prevederilor din starea de alertă, numărul mare de participanţi este permis la înmormântări în această perioadă, singura restricție impusă în contextul pandemiei fiind respectarea distanţării, de care nu s-a ținut cont aproape deloc la evenimentul din Oradea.

ADVERTISEMENT

Slujba religioasă a fost oficiată de patru preoţi la Capela orăşenească unde sicriul alb cu trupul lui Darius a fost depus încă de luni, pentru ca toţi cei care i-au fost aproape să-şi poată lua rămas bun.

Conform ultimelor date oferite de Grupul de Comunicare Strategică, județul Bihor nu se află încă în scenariul roșu, însă se apropie cu pași mari de rata de incidență de 3 la mie.

La raportarea de miercuri, 31 martie, autoritățile au anunțat alte 142 de infectări în județul din vestul țării.

ADVERTISEMENT