Sute de persoane şi-au luat rămas bun de la cei trei membri ai echipajului SMUD prăbuşit în Republica Moldova

Sute de cadre medicale, personal SMURD, ISU şi de la alte instituţii au venit la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi pentru a-şi lua rămas bun de la cei trei membri ai echipajului elicopterului...
05.06.2016 | 17:35
Sute de persoane siau luat ramas bun de la cei trei membri ai echipajului SMUD prabusit in Republica Moldova
ADVERTISEMENT

Sute de cadre medicale, personal SMURD, ISU şi de la alte instituţii au venit la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi pentru a-şi lua rămas bun de la cei trei membri ai echipajului elicopterului SMURD care au murit în timpul unei intervenţii de salvare efectuate joi în Republica Moldova.

Colegii, familiile, prietenii, studenţi şi pacienţi sau simpli cetăţeni au venit la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi. În biserica unităţii medicale s-a aflat Diana Cimpoeşu, coordonatorul SMURD Iaşi, şi secretarul de stat Raed Arafat, precum şi alte oficialităţi, scrie Agerpres.

ADVERTISEMENT

După oficierea ceremonialului religios, asistentul medical Gabriel Sandu şi pilotul Doru Gavril vor fi înmormântaţi la cimitirul Buna Vestire, iar medicul Mihaela Dumea va fi înmormântată la Cimitirul Buna Vestire. Cel de-al patrulea membru al echipajului, pilotul Voicu Şocae, a fost dus de vineri seara la Bacău, unde se află familia sa.

În mesajul său, Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a afirmat că este un moment greu, un moment de cumpănă pentru cei din familiile celor patru membri ai echipajului, ca şi pentru toţi cei care i-au cunoscut îndeaproape.

ADVERTISEMENT

‘Cu adevărat, cei care-şi asumă o misiune precum cea a acestor patru eroi nu o pot face având doar motivaţii financiare sau profesionale. Nimeni nu poate fi înduplecat să-şi asume un asemenea risc dacă nu are o inimă jertfelnică, o disponibilitate de a pune viaţa semenului său mai presus de propria-i viaţă. Despre dragoste este vorba aici, mai întâi şi dincolo de toate. Iar o astfel de dragoste nu poate să moară sau să fie biruită, chiar dacă, temporar, cei însufleţiţi de ea nu mai sunt fizic pentru noi. Ei nu mai sunt printre noi, dar faptele lor rămân în veşnicie; ei nu ne mai bucură cu prezenţa lor, dar dragostea pentru ei este mai puternică în inimile celor care i-au cunoscut. (…) După tragica zi de 2 iunie, nimic nu va mai fi la fel. Multe vieţi vor fi schimbate, multe inimi nemângâiate’, a spus Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

În cursul zilei de 2 iunie un elicopter aparţinând SMURD Iaşi s-a prăbuşit în Republica Moldova, în timpul unei acţiuni de salvare.

ADVERTISEMENT

În accident şi-au pierdut viata pilotul Valentin Stănescu, de 39 de ani, copilotul Augustin Toma, de 38 de ani, ambii angajaţi ai MAI, medicul Liliana Puiu, de 36 de ani, asistentul medical Mioara Hăuţă, de 30 de ani, de la Spitalul “Sfântul Spiridon” din Iaşi.

Aceasta este a doua tragedie de acest gen din ultimii 10 ani la SMURD Iaşi. În luna ianuarie 2006 doi piloţi şi două cadre medicale şi-au pierdut viaţa după ce elicopterul SMURD Iaşi în care se aflau s-a prăbuşit în apropierea aeroportului. Elicopterul, de tip Eurocopter EC 135, s-a prăbuşit la 10 minute după decolare, la un kilometru şi jumătate de turnul de control al Aeroportului, în apropierea Unităţii de Jandarmi.

ADVERTISEMENT

Sursă: www.romaniatv.net