Sute de radare, instalate pe şosele în acest weekend. Recomandările poliţiştilor

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
05/08/2016, 18:47
Sute de radare, instalate pe şosele în acest weekend. Recomandările poliţiştilor

Weekendul a început şi, cel mai probabil, mii de bucureşteni vor pleca la munte sau la mare. Aceştia vor fi supravegheaţi de zeci de poliţişti care vor ieşi pe şosele cu aparate radar pentru a-i prinde pe şoferii care nu respectă regulile de circulaţie.

Peste 400 de aparate radar vor fi amplasate, la sfârşit de săptămână, pe şoselele importante din ţară. De asemenea, traficul va fi monitorizat cu elicopterele MAI.

Ţinând cont de experienţa zilelor de weekend ale săptămânilor trecute, în care au avut loc numeroase evenimente rutiere produse pe fondul neatenţiei conducătorilor auto şi a neadaptării vitezei la condiţiile de drum, poliţiştii recomandă şoferilor să manifeste prudenţă sporită la volan, să se asigure corespunzător la efectuarea manevrei de schimbare a benzii de circulaţie şi să mărească distanţa de siguranţă în mers.

Poliţiştii rutieri care patrulează pe autostrăzi au constatat că zilnic, mulţi conducători auto opresc nejustificat pe banda de urgenţă, creând astfel situaţii periculoase. Din acest motiv, poliţiştii reamintesc că oprirea nejustificată sau circulaţia pe banda de urgenţă a autostrăzilor se sancţionează cu trei puncte de penalizare şi cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni (4 sau 5 puncte-amendă).

Important de reţinut este şi faptul că podul nou din zona localităţii constănţene Agigea (peste Canalul Dunăre – Marea Neagră) este deschis şi poate fi folosit fără probleme de automobiliştii care intenţionează să se deplaseze către staţiunile din sudul Constanţei. Pe podul vechi (care este mai cunoscut şi mai utilizat de către automobilişti) se execută lucrări de reabilitare şi la sfârşit de săptămână se formează frecvent aglomeraţie.

sursa: romaniatv.net

Ştirea MOMENTULUI

Alibec s-a înjurat cu fanii după eliminarea din meciul cu Dunărea Călărași. Ce amendă va primi

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×