News

Sute de români au sosit din Spania în România. Unii dintre ei așteptau aceste zboruri de o lună

10.04.2020 | 23:21
Sute de romani au sosit din Spania in Romania Unii dintre ei asteptau aceste zboruri de o luna
ADVERTISEMENT

Câteva sute de români au sosit din Spania în România, vineri, cu ajutorul a două curse aeriene de la Barcelona și Madrid, a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

Sute de români din Spania au ajuns în România

330 de români aflați în Spania au fost aduși în România, vineri, prin intermediul a două curse aeriene ce au plecat din Barcelona și Madrid, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe.

ADVERTISEMENT

Potrivit reprezentanților MAE, 41 de cetățeni spanioli au fost repatriați în țara de origine

“În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate cu titlu temporar şi care au fost afectaţi de măsurile adoptate de alte state în contextul gestionării pandemiei de COVID-19,Ministerul Afacerilor Externe informează că în cursul zilei de astăzi a fost facilitată revenirea în ţară a 330 de cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Regatului Spaniei, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi ale Ministerului Afacerilor Interne.

Repatrierea a fost asigurată cu două curse aeriene, dinspre Barcelona şi dinspre Madrid, operate de o companie privată”, a transmis MAE.

ADVERTISEMENT

MAE îndeamnă românii din străinătate să evite călătoriile

Pe grupul de Facebook “Români în Tenerife” se arată că mai multe zeci de români dintre cei care au sosit azi în România așteptau aceste zboruri de aproximativ o lună.

În urma demersurilor efectuate de MAE și Ambasada Spaniei la București, avioanele care au adus românii din Spania în România au repatriat în Spania 41 de cătețeni spanioli.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții MAE transmit în continuare românilor plecați peste hotare să evite călătoriile către România, dacă nu sunt esențiale, pe fondul restricțiilor impuse de epidemia de coronavirus.

“Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranţa cetăţenilor şi posibilitatea acestora de revenire în ţară.

ADVERTISEMENT

De asemenea, MAE face apel la cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate de a respecta cu stricteţe recomandările autorităţilor din aceste state şi subliniază că deplasările către România trebuie complet evitate în această perioadă.

Toate aceste deplasări sunt tot mai mult afectate de restricţiile impuse de statele de tranzit, care determină ca posibilităţile de asistenţă din partea autorităţilor române să se reducă în mod considerabil, din ce în ce mai mult, şi pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecţiei cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranţa cetăţenilor români în cauză şi a celor de acasă”, a mai transmis Ministerul Afacerilor Externe.

ADVERTISEMENT