News

Sute de români, blocați la intrarea în Grecia. Turiștii, puși să aștepte ore în șir din cauza unei erori de comunicare

15.06.2020 | 13:15
Sute de romani blocati la intrarea in Grecia Turistii pusi sa astepte ore in sir din cauza unei erori de comunicare
ADVERTISEMENT

Mai multe sute de cetățeni români sunt blocați la intrarea în Grecia. Aceștia au fost nevoiți să aștepte ore în șir din cauza unei erori de comunicare.

După mai multe luni de izolare din cauza pandemiei de coronavirus, Grecia, una dintre destinațiile populare de vacanță ale întregii planete, dă startul sezonului turistic din 2020.

ADVERTISEMENT

Mai mulți românii care au ales să ajungă în această țară cu mașina au întâmpinat deja o primă mare problemă: ajunși la vama Kulata, ei au constatat că aceasta este blocată.

Turiștii români, blocați la intrarea în Grecia. Nevoiți să aștepte ore în șir din cauza unei erori de comunicare

După o lungă perioadă în are au trebuit sa respecte restricțiile impuse in țară, sute de români au vrut să profite de ridicarea acestora și au luat calea unei destinații superbe: Grecia. Startul vacanței a fost cum nu se putea mai prost: un blocaj în vamă înainte să intre în Grecia.

ADVERTISEMENT

Începând cu data de 15 iunie, la ora 0.00, Grecia era așteptată să ridice toate restricțiile pentru turiștii veniți din mai multe locuri si Romania. În acest sens, mai mulți români auzit de mesajul grecilor și au plecat către această țară.

Surpriză mare și neplăcută la granițe. Când au ajuns la intrare în țară li s-a spus că, dacă intra de la ora 00.00 in Grecia, vor intra și în izolare, iar pentru a fi liberi să își petreacă vacanța în Grecia trebuie sa mai aștepte 12 ore pentru ridicarea restricțiilor.

ADVERTISEMENT

Ce spun românii ajunși la granița cu Grecia

O parte dintre românii blocați la intrarea în Grecia au vorbit în această dimineață cu presa din România și au descris situația.

”Vama Kulata este blocată. Grecii nu ne lasă să intrăm, ne primesc după ora 12.00. Suntem mii de români”, potrivit unui mesaj transmis Digi24 de către un telespectator.

ADVERTISEMENT

”După ora 12 ne vor da drumul. Am sunat la consulat la 4.30, când am ajuns în vamă, ne-au spus că au constituit o celula de criză și încearcă să ne dea drumul cât mai curând. A fost o eroare de comunicare, grecii consideră că 15 iunie începe la 12 ziua, ni s-a spus de la Consulat.

Înainte să plecăm am sunat la Poliția de Frontieră, ni s-a spus că după 12 noaptea putem intra în Grecia”., a spus o turistă din România pentru postul de știri citat.

ADVERTISEMENT
Tags: