News

Suveranul pontif critică ideologia de gen. Papa Francisc spune că „a şterge diferenţa înseamnă a şterge umanitatea”

Care este viziunea Papei Francisc despre ideologia de gen. „„Am cerut să se facă studii asupra acestei ideologii urâte a epocii noastre”
01.03.2024 | 17:54
Suveranul pontif critica ideologia de gen Papa Francisc spune ca a sterge diferenta inseamna a sterge umanitatea
Papa Francisc condamnă din nou teoria de gen: „A şterge diferenţa înseamnă a şterge umanitatea”. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Papa Francisc a exprimat din nou vineri critici la adresa teoriei de gen, considerând-o drept “cel mai îngrozitor pericol” care duce la “ștergerea diferențelor”, conform informațiilor furnizate de AFP.

Ce spune Papa Francisc despre ideologia de gen

În cadrul unei audiențe la Vatican, acordată participanților la o conferință internațională despre căsătorie și viața religioasă, suveranul pontif a subliniat importanța întâlnirii dintre bărbați și femei, menționând că ideologia de gen reprezintă un pericol semnificativ care încearcă să elimine distincțiile între sexe.

ADVERTISEMENT

„Este foarte important să existe această întâlnire între bărbaţi şi femei, pentru că astăzi cel mai îngrozitor pericol este ideologia de gen, care şterge diferenţele”, a spus papa Francisc în timpul unei audienţe la Vatican acordate participanţilor la o conferinţă internaţională despre căsătorie şi viaţa religioasă., scrie Agerpres.

Papa a solicitat, de asemenea, efectuarea de studii cu privire la această ideologie pe care a descris-o ca fiind “urâtă” și care încearcă să uniformizeze totul prin ștergerea diferențelor, considerând că acest demers înseamnă a nega umanitatea.

ADVERTISEMENT

„Am cerut să se facă studii asupra acestei ideologii urâte a epocii noastre, care şterge diferenţele şi face totul identic. A şterge diferenţa înseamnă a şterge umanitatea”, a adăugat Papa Francisc.

 Nu este prima dată când suveranul pontif critică ideologia de gen.

El a amintit despre un roman scris la începutul secolului al XX-lea, intitulat “Stăpânul Lumii”, care, în opinia sa, a prefigurat această tendință de a elimina toate diferențele.

ADVERTISEMENT

Aceasta nu este prima dată când Papa Francisc critică teoria conform căreia identitatea sexuală este determinată de educație și mediu, și nu de diferențele genetice.

Încă din 2016, el a condamnat “îndoctrinarea vicleană” din manualele școlare franceze influențate de această teorie, generând reacții critice în Franța.

ADVERTISEMENT

În 2019, Vaticanul a publicat un document menit să ajute profesorii din școlile catolice să contracareze “ideologia” de gen, subliniind că aceasta “neagă diferența naturală dintre un bărbat și o femeie” și promovând în același timp dialogul și deschiderea.

ADVERTISEMENT