Fotbal international

Sven-Goran Eriksson şi amintirile din dubla U Craiova – Benfica: “Au avut şanse de calificare” + l-a uimit unul dintre olteni: “Remarcabil, excepţional chiar”

20.04.2020 | 13:12
SvenGoran Eriksson si amintirile din dubla U Craiova  Benfica Au avut sanse de calificare  la uimit unul dintre olteni Remarcabil exceptional chiar
ADVERTISEMENT

Pe 20 aprilie se împlinesc 37 de ani de la U Craiova – Benfica 1-1, returul din semifinalele Cupei UEFA şi cel mai important moment din istoria oltenilor. FANATIK îţi prezintă amintirile lui Sven-Goran Eriksson, antrenorul portughezilor în sezonul 1982-1983.

Ce amintiri are Sven-Goran Eriksson din dubla U Craiova – Benfica

Sven-Goran Eriksson a oferit un scurt interviu pentru cartea “Frumoşii nebuni ai Craiovei Maxim”, scrisă de Ion Jianu, şi şi-a adus aminte de dubla U Craiova – Benfica. În urmă cu 37 de ani, Ştiinţa era eliminată de formaţia lusitană fără să cunoască înfrângerea.

ADVERTISEMENT

Antrenorul suedez a fost surprins că U Craiova a ajuns până în semifinalele Cupei UEFA în sezonul 1982-1983. Cu toate acestea, Sven-Goran Eriksson a susţinut că cele două meciuri au fost foarte strânse datorită performanţelor jucătorilor de pe teren.

“Am fost surprins că Universitatea Craiova a ajuns până în acea fază a competiţiei. Era însă o echipă foarte bună, cu un joc foarte bun, care ne-a pus în dificultate. Parcă îmi amintesc de faptul că cele două meciuri, de la Lisabona şi Craiova, au fost foarte strânse, nu doar din punct de vedere al scorului, ci şi în ceea ce priveşte performanţa jucătorilor.

ADVERTISEMENT

U Craiova a fost o echipă bună şi o mare surpriză. Din punct de vedere tehnic, echipa era foarte bună şi avea şanse reale de calificare, întrucât jucătorii erau dispuşi să muncească din greu şi aveau o tehnică deosebită”, a spus Sven-Goran Eriksson în cartea “Frumoşii nebuni ai Craiovei Maxima”.

Ce fotbalişti ai Universităţii Craiova l-au impresionat pe Sven-Goran Eriksson

Sven-Goran Eriksson a continuat seria de amintiri din dubla U Craiova – Benfica şi a dezvăluit că a fost impresionat în special de Rodion Cămătaru. În plus, antrenorul suedez a susţinut că jucătorii lui au avut parte de o adevărată provocare cu această ocazie.

ADVERTISEMENT

“Îmi amintesc de marcatorul Ilie Balaci, care era un jucător foarte bun, şi de Rodion Cămătaru, care era remarcabil, excepţional char. Au mai fost şi alţi jucători buni. De exemplus Zoltan Crişan, Ion Geolgău şi Costică Ştefănescu.

A fost o mare provocare pentru noi să dăm piept cu toţi aceştia şi cred că U Craiova trebuie să-şi păstreze locul pe care l-a câştigat în istorie, remarcându-se ca o echipă foarte bună”, a conchis Sven-Goran Eiksson.

ADVERTISEMENT

Înainte de U Craiova, Sven-Goran Eriksson a eliminat-o şi pe Dinamo

Sven-Goran Eiksson a intrat în atenţia cluburilor europene după sezonul 1981-1982, când a câştigat Cupa UEFA cu IFK Goteborg. În optimile de finală, formaţia suedeză a eliminat-o pe Dinamo după o dublă victorie, 3-1 pe “Ullevi” şi 1-0 la Bucureşti.

De-a lungul carierei, Sven-Goran Eriksson le-a antrenat pe IFK Goteborg, Benfica, Fiorentina, Sampdoria, Lazio, Manchester City, Leicester City, Guangzhou R&F, Shanghai SIPG şi Shenzhen FC. Între 2001 şi 2006 a fost selecţionerul echipei naţionale a Angliei. În plus, suedezul a mai pregătit selecţionatele Coastei de Fildeş şi a Mexicului.

ADVERTISEMENT