Sporturi

Svitolina a cedat nervos după ce a pierdut meciul cu Halep de la 4-1 în decisiv! Reacţie nervoasă la final

15.02.2019 | 19:30
Svitolina a cedat nervos dupa ce a pierdut meciul cu Halep de la 41 in decisiv Reactie nervoasa la final

Svitolina a cedat nervos după ce a pierdut meciul cu Halep de la 4-1 în decisiv. Simona Halep s-a calificat pentru a doua oară în carieră în finala Qatar Open, după cea câştigată în 2014 în faţa sportivei din Germania, Angelique Kerber. Ea a învins-o pe Elina Svitolina, după ce a fost condusă în decisiv cu 3-0 şi 4-1. Halep a câştigat la acel scor un game care a durat opt minute pe serviciul ei, cu şapte egalităţi, salvând totodată trei mingi de break. Din acel moment, soarta meciului a căpătat o turnură complet diferită.

Aşadar, Simona Halep este prima finalistă de la Doha. Ea a reuşit, totodată, să pună capăt seriei victoriilor obţinute de Elina Svitolina în faţa fostului lider mondial. Ucraineanca în vârstă de 24 de ani se impusese în ultimele trei partide disputate contra Simonei Halep. Chiar dacă a fost aproape de a se impune şi de această dată, Simona Halep nu i-a mai dat voie să profite de avantajul căpătat în setul decisiv al primei semifinale de la Doha.

Elina Svitolina a recurs la o decizie surprinzătoare după meciul pierdut cu Halep

De altfel, Elina Svitolina nu a putut suporta înfrângerea cu Simona Halep şi a recurs la un gest grosolan. Ucraineanca de pe locul 7 WTA nu s-a mai prezentat la conferinţa de presă de la Doha, anulând astfel întâlnirea cu jurnaliştii prezenţi la turneul organizat în Qatar. Simona Halep, de partea cealaltă, a părut extrem de fericită pentru performanţa tocmai reuşită. Aceasta este prima finală din 2019.

“Am câştigat cu inima şi cu mintea acel ghem de opt minute. Nu am renunţat, mi-am promis că nu mai renunţ în faţa ei, pentru că am pierdut două meciuri foarte importante şi mi-am spus că trebuie să fiu puternică, pentru că ea este o adversară foarte puternică şi o mare luptătoare. Este poate cel mai bun meci de până acum, este incredibil că am putut să-l câştig şi sunt foarte fericită că am fost puternică pe picioare, nu am fost obosită şi am câştigat. Înseamnă mult pentru mine o nouă finală la Doha, am amintiri extraordinare de la acest turneu pe care l-am câştigat în 2014, să am o nouă şansă să joc finala, să joc pentru acel trofeu minunat este foarte frumos şi să revin pe terenul central în faţa unui asemenea public este nemaipomenit”, a declarat Halep, la interviul de pe teren.