Sport

Sydney McLaughlin a stabilit un nou record mondial la 400 de metri garduri! Încă o finală de vis la Tokyo. Video

Sydney McLaughlin este noua campioană olimpică la 400 de metri garduri. Americanca a spulberat recordul mondial în finala de la Tokyo.
04.08.2021 | 07:20
Sydney McLaughlin a stabilit un nou record mondial la 400 de metri garduri Inca o finala de vis la Tokyo Video
ADVERTISEMENT

Finala de la 400 de metri garduri de la femei anticipa un duel pentru aur între Sydney McLaughlin şi Dalilah Muhammad, campioana olimpică de la Tokyo.

Întrebată de acest duel înainte de Jocurile Olimpice, Sydney McLaughlin spunea “fierul ascute fierul”. Cele două au stabilit ultimele recorduri mondiale în această probă şi voiau să tranşeze duelul în favoarea lor la Tokyo.

ADVERTISEMENT

Sydney McLaughlin a stabilit un nou record mondial la 400 de metri garduri!

Iar finala a fost una de povestit nepoţilor. Dalilah Muhammad a pornit ca din puşcă şi în 300 din cei 400 de metri ai cursei a fost pe primul loc. Însă, finalul i-a aparţinut lui McLaughlin.

Sydney a sprintat pe culoarul patru şi a redus simţitor diferenţa faţă de rivală. Pe ultimii metri, atleta în vârstă de 21 de ani a avut un sprint mai puternic şi a reuşit să câştige finala la 400 de metri garduri.

ADVERTISEMENT

Ceasul s-a oprit la 51.46 secunde, nou record mondial. Dalilah Muhammad a alergat distanţa în  51.58 de secunde şi chiar dacă a fost a doua cea mai bună performanţă din istorie, n-a fost de ajuns pentru aur.

VEZI VIDEO CURSA: 

Karsten Warholm, record mondial în cursa de 400 de metri garduri masculin!

Femke Bol din Ţările de Jos a făcut o cursă excelentă şi a venit pe locul trei având şi ea un timp remarcabil: 52,03 secunde. Însă, în această finală, recordul stabilit de Sydney McLaughlin înainte de Jocurile Olimpice a fost călcat în picioare.

ADVERTISEMENT

În luna iunie, McLaughlin alerga distanţa în 51 de secunde şi 90 de sutimi, însă recordul a fost spulberat la Tokyo cu aproape o jumătate de secundă (44 de sutimi, mai exact).

Cu o zi înainte, în proba de 400 de metri garduri masculin, norvegianul Karsten Warholm a doborât recordul mondial stabilind un timp incredibil de 45 de secunde și 94 de sutimi.

ADVERTISEMENT

Duelul Muhammad – McLaughlin, presărat cu câteva episoade controversate

Duelul dintre Dalilah Muhammad şi Sydney McLaughlin a fost condimentat cu câteva episoade extrem de interesante din trecut.

Dalilah a venit la Tokyo din postură de campioană olimpică en-titre. La Campionatele Mondiale de la Doha, din 2019, Muhammad a stabilit un nou record mondial şi şi-a învins mai tânăra conaţională.

În schimb, înainte de Jocurile Olimpice, Sydney McLaughlin şi-a depus candidatura pentru titlul olimpic cu un nou record mondial, 51,90, stabilit la Eugene. Muhammad s-a clasat pe locul doi atunci.

Iar la Tokyo, proba de 400 de metri garduri are o nouă regină în proba feminină: Sydney McLaughlin, care a obţinut titlul olimpic cum nu se putea mai frumos, cu nou record mondial.

ADVERTISEMENT