Alegeri 2024

Szabo Odon, UDMR, despre tensiunile din Coaliție privind prezidențialele: ”PSD a păţit exact ce a păţit UDMR cu un an în urmă”

Deputatul UDMR Szabo Odon, despre blocajul Coaliției privind prezidențialele. ”PSD a păţit exact ce a păţit UDMR cu un an în urmă”.
26.06.2024 | 22:18
Szabo Odon UDMR despre tensiunile din Coalitie privind prezidentialele PSD a patit exact ce a patit UDMR cu un an in urma
Szabo Odon, UDMR, despre tensiunile din Coaliție privind prezidențialele Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Szabo Odon, deputat UDMR, a vorbit, miercuri, despre blocajul din Coaliția de guvernare din cauza eșecului negocierilor privind alegerea datei prezidențialelor.

”PSD a păţit exact ce a păţit UDMR cu un an în urmă”

Deputatul UDMR a afirmat că cei de la PSD primesc acum exact aceeaşi monedă pe care a primit-o și partidul din care el face parte, în urmă cu un an.

ADVERTISEMENT

”Noi am avut un protocol semnat, ce se va întâmpla la rocada premierilor, nu s-au ţinut de cuvânt colegii, PSD-ul a tolerat acest lucru.

În acest context, primesc aceeaşi modedă pe care am primit-o noi acum un an de zile”, a declarat Szabo Odon în emisiunea România Politică de la Prima News.

ADVERTISEMENT

Mai mult, politicianul a spus că ”nu poţi să spui că dacă odată cineva te-a trişat, nu trişează şi a doua oară. Dacă s-au înţeles pe un calendar, ar trebui respectat”.

Acesta consideră că nu contează când vor fi alegerile și nu își dă seama de ce se cramponează unii sau alţii de această chestiune”.

ADVERTISEMENT

Szabo Odon a transmis că în momentul de față cea mai mare discuție nu se referă la candidați. ”Eu cred că aceste alegeri sunt importante indiferent când vor se vor organiza ele. Se încheie un ciclu, în momentul de faţă, domnul Iohannis nu mai poate candida”, a mai spus deputatul UDMR

Totodată, politicianul a vorbit și despre ultimatumul pe care Marcel Ciolacu i l-a dat ministrului de Interne de a pregăti Hotărârea de Guvern cu data alegerilor prezidenţiale pe 15 sau 29 septembrie.

ADVERTISEMENT

Deputatul UDMR a afirmat că în acest caz minsitrul Cătălin Predoiu ”nu ţine cont de ceea ce spune domnul Ciolacu”, deși ”când am fost la guvernare, noi am înţeles întotdeauna că premierul este cel care dispune într-un Guvern”.

Cu toate acestea, Odon este de păreăre că ”în august, credeţi-mă, toată lumea va fi la vot” pentru că la alegerile prezidențiale cetățenii pot vota de oriunde.

ADVERTISEMENT