ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Un fost stelist, la un pas de tragedie! “Am rămas marcat de acest episod”

Janos Szekely a jucat la Steaua Bucureşti între 2008 şi 2011. Fostul fotbalist a povestit un episod şocant din perioada în care evolua în Rusia.
Autor: Razvan Nicolae | 15.03.2018 | 13:23
Un fost stelist, la un pas de tragedie!

Janos Szekely a jucat timp de trei ani la Steaua Bucureşti, înainte să plece, în 2011, la Volga Novgorod. Fostul mijlocaş ofensiv a povestit un moment tulburător petrecut în perioada în care a jucat în Rusia. Echipa pentru care a jucat în sezonul 2011-12 făcea deplasările cu avionul care s-a prăbuşit în toamna anului 2011, când la bordul aeronavei se aflau hocheiştii de la Lokomotiv Yaroslavl.

ADVERTISEMENT

Noi zburam cu acelaşi avion, unul foarte vechi, abia decola. Ne întorsesem dintr-o deplasare de la Krasnodar, am ajuns cu bine, dar peste două săptămâni aveam meci cu Anji. Cu câteva zile înaintea deplasării, a venit o veste-şoc. O tragedie uriaşă. Acel avion a fost luat de Lokomotiv Iaroslav, echipa de hochei, într-un zbor către Minsk, dacă nu mă înşel. N-au mai ajuns, s-a prăbuşit imediat după decolare. Am rămas marcat de acest episod. Ştiind că în acel avion am fost şi eu de atâtea ori şi că zburasem cu doar câteva zile înainte şi urma să zburăm iar. Ni se putea întâmpla nouă”, a declarat Janos Szekely pentru gsp.ro.

Echipa lui Szekely zbura cu un Iak-42

Pe 7 septembrie 2011, aeronava Yakovlev Yak-42, care avea la bord echipa de hochei Lokomotiv Yaroslavl, s-a prăbuşit la scurt timp după decolare. Dintre cei 38 de pasageri, 26 erau jucătorii echipei din prima ligă a Rusiei. O singură persoană a supravieţuit accidentului aviatic, în care au murit 44 de persoane.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!