Tabără cu peste 1.000 de migranţi din nordul Parisului, evacuată

Iuliana Spirache   
in Hotnews
22/07/2016, 13:07
Tabără cu peste 1.000 de migranţi din nordul Parisului, evacuată

O tabără insalubră cu peste 1.000 de migranţi, care a fost, recent, refăcută în nordul Parisului, era în curs de evacuare, vineri dimineaţă, fiind a 26-a operaţiune de acest tip în decurs de un an, în capitala franceză, relatează AFP.

Între 1.200 şi 1.400 de persoane, în majoritate bărbaţi, originari din Eritreea, Somalia sau Afganistan, au fost înregistrate în ultimele zile în această tabără instalată sub o linie de metrou suspendat, în apropiere de sediile unei asociaţii însărcinată de către autorităţi să înregistreze primele cereri de azil.

Pierre Henry, director al asociaţiei de solidaritate France Terre d’asile, a subliniat lipsa de mijloace pentru a procesa toate cererile: ‘Trebuie ca în toate capitalele regionale să existe centre pentru primirea şi orientarea migranţilor pentru a înceta concentrarea oamenilor spre Paris şi Calais’, a declarat el.

Didier Leschi, director general al Oficiului francez pentru imigraţie şi integrare, a declarat că ocupanţii taberei sunt ‘oameni care pot să ceară azil, dar nu doresc să facă acest lucru deoarece Franţa nu este decât o etapă’, dar şi persoane ‘care au obţinut statul de refugiat, dar nu găsesc loc de muncă şi nu ştiu unde să stea’.

Potrivit AFP, weekend-ul trecut au avut loc ciocniri între migranţi, necesitând intervenţia poliţiei şi a forţelor de securitate, relatează AGERPRES.

Persoanele evacuate vor fi transportate cu maşinile în centre de primire în regiunea pariziană şi în provincie. 1.500 de locuri permanente sau temporare au fost puse la dispoziţie pentru cei evacuaţi. Peste 20.000 de locuri de cazare au fost create în Franţa, în doi ani, însă aceste capacităţi sunt insuficiente, a apreciat Coaliţia franceză pentru dreptul de azil (CFDA), care reuneşte asociaţii de asistenţă pentru migranţi.

De un an, taberele au fost reclădite în mod constant la Paris, în cartiere din apropierea Gării de Nord, ducând de fiecare dată la evacuări. CFDA a criticat joi ‘hărţuirea poliţiei şi administrativă’ căreia îi cad victime persoanele exilate, apreciind că “Franţa are obligaţia să primească demn şi să le adăpostească pe persoanele care cer protecţie pe teritoriul său’.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a anunţat crearea, la jumătatea lunii septembrie, în nordul capitalei franceze, a unui centru de ajutor umanitar pentru refugiaţi.

Sursă: realitatea.net

Ştirea MOMENTULUI

Când joacă Simona Halep finala de la Cincinnati. Veste bună pentru români!

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×