Fotbal intern

Tabăra de vară FRF a atras juniori de la marile cluburi din Europa: „Vrem să jucăm pentru România”

24.07.2019 | 22:30
Tabara de vara FRF a atras juniori de la marile cluburi din Europa Vrem sa jucam pentru Romania
Tabăra de vară FRF a atras juniori de la marile cluburi din Europa

FRF organizează în această perioadă o tabără de vară la Buftea și la Mogoșoaia, acolo unde participă peste 160 de juniori cu vârste de până la 14 ani. Scopul acestui eveniment este acela de a selecta cei mai buni 44 de juniori români pentru a stabili lotul lărgit al naționalei U15. 

Tabăra de vară FRF a atras juniori de la marile cluburi din Europa

Nu au venit doar juniori din România, ci din toate colțurile lumii, inclusiv din SUA! La Mogoșoaia s-au pregătit doar juniorii din competițiile interne, în timp ce la Buftea au fost prezenți cei 67 de stranieri.

Târbă (FC Barcelona), Cuciureanu (Panathinaikos), Theodorescu (Atletico Madrid), Gabor (Inter Milano) sau Puha (Benfica Lisabona) sunt câțiva dintre fotbaliștii prezenți în tabăra de vară care evoluează la cluburi importante din Europa.

În prima parte a zilei, la Mogosoaia, jucătorii din campionatul intern, cei mai buni 94 de copii ai acestei ediții din Turneul Speranțelor, s-au întâlnit în două jocuri-școală. Împărțiți în patru echipe, au avut la dispoziție câte 50 de minute pentru a demonstra că efortul nu a fost în zadar și că merită un loc în cea mai tânără națională a României, cea Under 15. Atent supravegheați de managerul departamentului de scouting al FRF, Ion Geolgău, și de antrenorii loturilor de juniori Adrian Văsâi, Daniel Mogoșanu și Daniel Oprescu, fiecare, de la portar la atacant, s-a bucurat de momentele petrecute pe gazon și a încercat să își pună în valoarea calitățile.

Spre amiază, atenția s-a îndreptat către Centrul Național de Fotbal Buftea, unde se antrenează cei 67 de stranieri care s-au înscris la tabăra de vară. Au venit din SUA, Spania, Italia, Franta, Qatar, Elvetia, Grecia, ba chiar Moldova, având în spate un bagaj cu un singur vis: să îmbrace tricoul României!

Vizibil emoționat, Ianis Târbă, care urmează să înceapă al treilea sezon la FC Barcelona, a venit aici să-și îndeplinească visul: ”Orice copil își dorește să joace pentru România  și să ajungă cât mai departe cu țara lui”. Născut în Spania, Ianis stăpânește foarte bine limba română, pe care a învățat-o de la mama sa, profesoară.

”Cea mai mare dorință a mea este să ajung să ajut naționala, să dau totul pentru echipă și țara mea! Chiar dacă m-am născut în Grecia, sunt mândru să reprezint România”, a adăugat și Alexandru Cuciureanu, mijlocașul de 14 ani al celor de la Panathinaikos.