News

Tablouri în valoare de 160.000 de euro, furate din Belgia și aduse în România, confiscate de Poliția Capitalei

Poliția Capitalei a confiscat miercuri, 15 septembrie, tablouri în valoare de 160.000 de euro care fuseseră furate din Belgia și ulterior aduse în România.
16.09.2021 | 13:31
Tablouri in valoare de 160000 de euro furate din Belgia si aduse in Romania confiscate de Politia Capitalei
ADVERTISEMENT

Captură impresionantă a Poliției Capitalei. Miercuri, 15 septembrie, în urma unor acțiuni de percheziții demarate la un domiciliu de pe raza orașului, agenții au ridicat obiecte de artă extrem de valoroase.

E vorba de 46 de tablouri care fuseseră furate în luna martie din Belgia. La acea dată, spun cei de la Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București, au fost date ca fiind furate 56 de astfel de lucrări.

ADVERTISEMENT

Poliția Capitalei a confiscat 46 de tablouri furate din Belgia și aduse în România. Prejudiciu uriaș

Agenții din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Capitalei au efectuat, miercuri, percheziții la o adresă din oraș.

În urma acestei acțiuni, polițiștii au descoperit 46 dintr-o serie de 59 de tablouri reclamate ca fiind sustrase în luna martie din Belgia. Prejudiciul este estimat la 160.000 de euro, se arată în comunicatul transmis, joi, de Poliția Română.

ADVERTISEMENT

Această anchetă este coordonată de autorităţile judiciare belgiene care au solicitat ajutorul anchetatorilor români.

”Ieri (n.r. miercuri), 15 septembrie 2021, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, a pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, în București, într-o cauză privind un ordin european de anchetă, emis de autoritățile judiciare din Regatul Belgiei.

ADVERTISEMENT

În fapt, cercetările vizează furtul unor obiecte de artă – tablouri, faptă săvârșită pe teritoriul Regatului Belgiei în luna martie a acestui an, prejudiciul fiind estimat la 160.000 euro.

În urma cercetarilor au fost identificate și ridicate 46 de tablouri din cele 59 reclamate ca sustrase.

ADVERTISEMENT

Cercetările vor fi continuate de către autoritățile judiciare ale Regatului Belgiei.

Activitățile desfășurate pe parcursul acestei zile au fost efectuate în prezența unor polițiști belgieni și a unui judecător de instrucție”, se arată în comunicat.

Poliția Română, acțiune importantă în cadrul operațiunii ”Rail Action Week”

Tot la mijlocul acestei săptămâni, polițiștii secțiilor regionale de poliție transporturi şi ai Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime au anunțat că, în perioada 6 – 13 septembrie, au verificat circa 1.500 de persoane şi 1.000 de autovehicule, în cadrul acţiunii ”Rail Action Week”, care s-a derulat la nivel european sub egida RAILPOL.

”Poliţiştii, împreună cu reprezentanţi ai instituţiilor partenere, au verificat 1.511 persoane şi 982 de autovehicule, în zona a 1.079 de treceri la nivel cu calea ferată. De asemenea, au fost testaţi, pentru detectarea consumului de alcool, 91 de mecanici de locomotivă şi 92 de alte persoane cu atribuţii pe linie de siguranţă feroviară, nefiind depistate cazuri în care să fie confirmat consumul de alcool”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, miercuri.

ADVERTISEMENT