Cearta care l-a TRIMIS pe MUTU la Tîrgu Mureş. "Bre, tu ştii fotbal?!"

LIGA 1. Adrian Mutu şi Gigi Becali se au ca şoarecele şi pisica de 10 ani, după ce „Briliantul” s-a împrumutat de nişte bani de la patronul campionilor, iar ulterior l-a umilit public într-un cerc de prieteni comuni, în incinta unui local din Bucureşti.

LIGA 1. La începutul campaniei de achiziţii din această iarnă, numele lui Adrian Mutu a fost luat din nou în calcul pentru un transfer la Steaua de către apropiaţii lui Gigi Becali. Ajuns la 37 de ani, „Briliantul” îşi încheiase conturile cu Pune City şi dezvăluia că, de dragul unei convocări la echipa naţională, în vederea participării la Euro, este dispus să accepte un ultim „descălecat” în Liga 1. Pînă la urmă a semnat cu ASA Tg. Mureş! De ce nu a ajuns totuşi la Steaua?

LIGA 1. Faptul că Gigi Becali nu-l dorea pe Mutu, deşi Reghecampf încercase să-l convingă pe patron să-l aducă, s-a văzut din grimasa pe care a făcut-o cînd a fost întrebat despre "Briliant": „Cine, mă? Mutu? Lăsaţi-mă în pace cu prostiile astea!”.

Prima dată s-au certat de la un împrumut

LIGA 1. Plecînd de la reacţia patronului campionilor şi de la faptul că Mutu nu a ajuns la Steaua ci la Tîrgu Mureş, FANATIK.RO a aflat de cînd, mai bine spus de unde, latifundiarul din Pipera are un dinte împotriva „Briliantului”. Surse din anturajul finanţatorului ne-au dezvăluit că, în urmă cu aproximativ 10 ani, Gigi Becali l-a împrumutat pe fostul decar al echipei naţionale cu 200.000 de euro, bani pe care fotbalistul nu i-ar mai fi returnat în totalitate. Împrumutul respectiv s-ar fi produs pe vremea cînd Mutu juca pentru Chelsea, iar Becali a făcut o vizită în Anglia.

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, marcatori, comentariul live, statisticile partidei! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de astăzi

„Să îşi rupă mîna cînd vine în Ghencea”

LIGA 1. Informaţia ajutorului financiar a fost confirmată public şi de patronul Stelei în luna august a anului 2008, atunci cînd Fiorentina trebuia să se deplaseze la Bucureşti pentru un meci cu Steaua. „Nu mai pot eu de Mutu! Vine el şi ne bate pe noi în Ghencea? Mai întîi să îmi dea banii înapoi, 75.000 de euro, că are datorie la mine. Să îşi rupă mîna în Ghencea dacă nu îmi dă banii înapoi! I-am dat 200 de mii de euro şi mă tot amînă. Ce mare fotbalist este el? Un datornic! Dacă nu îmi dă banii să vedeţi voi ce primire îi facem aici! Mutu datornicu`! Pînă atunci o să trimit oamenii şi la el acasă, la părinţii lui. L-am împrumutat cu 200.000 de euro, am şi avut ceva probleme atunci cu vama, cu altele, că i-am dus banii, şi nici acum nu i-am văzut pe toţi înapoi. Mi-a dat 25.000, apoi 50.000, apoi nu ştiu cît, dar tot mai are să-mi dea şi acum 75.000. De cinci ani are să-mi dea 75.000 de euro”, a acuzat atunci Becali.

„Gigi Becali e obişnuit să bîzîie”

LIGA 1. Aflînd de declaraţiile lui Gigi Becali, dar şi de faptul că acesta l-a acuzat că nu i-a restituit o datorie mai veche, Adrian Mutu a reacţionat la vremea respectivă: „Gigi Becali e obişnuit să bîzîie. Copilăria şi adolescenţa lui sînt legate exclusiv de muşte. Eu am de primit bani, nu de dat! Legat de Steaua, e o echipă pe care o respect. E un adversar de Ligă şi vom vedea la momentul meciului care echipă este mai bună. Dacă vă luaţi după tot ce declară în stînga sau în dreapta patronul Stelei atunci e doar treaba voastră. Nu am ce să vă mai spun, pentru că nu mă apuc eu acum să îi dau tot felul de replici lui Gigi Becali. Eu sînt fotbalist, nu preşedinte de club sau patron ca să mă apuc să mă cert cu acest om”, a afirmat Mutu.

Cearta care a pus capac

LIGA 1. FANATIK.RO a aflat că Gigi Becali l-a scos definitiv pe Adrian Mutu de la inimă după ce fostul internaţional l-ar fi umilit public într-un restaurant în urmă cu cîţiva ani. Supărarea lui Becali a fost foarte mare, deoarece discuţia s-a produs cu mai mulţi prieteni comuni de faţă. Surse din anturajul patronul Stelei ne-au dezvăluit că Mutu, latifundiarul din Pipera şi prietenii acestora se uitau la un meci, iar cînd patronul Stelei a comentat nişte faze de joc, dintr-o dată a fost oprit din vorbă de către jucătorul piteştean. „Taci bre din gură, te pricepi şi tu la fotbal de nu mai poţi?! Ce tot îţi dai cu părerea? Ai jucat vreodată fotbal în viaţa ta ca să poţi să vorbeşti?”, au sunat acuzele lui Mutu.

Gigi s-a şocat şi s-a înroşit la faţă

LIGA 1. Surse din anturajul lui Becali ne-au dezvăluit care a fost reacţia sa, după ce martorii prezenţi la discuţia respectivă au rămas mască. „Toată lumea a amuţit cînd l-a auzit pe Mutu. Mulţi nu ştiau dacă Adrian glumeşte sau vorbeşte la serios. Gigi Becali s-a înroşit la faţă şi i-a spus lui Mutu că nu îi permite să îi vorbească aşa. Chiar dacă lucrurile s-au calmat între cei doi destul de repede, Gigi nu l-a uitat. Nu i-a căzut deloc bine faptul că discuţia a avut loc cu mai mulţi oameni de fotbal foarte cunoscuţi de faţă”, ne-a spus sursa FANATIK.RO.

„Piţurcă mi-a zis că moare cînd Mutu îl sfidează”

LIGA 1. Din momentul respectiv, de la evenimentul din restaurantul bucureştean, Gigi Becali nu a pierdut ocazia să-l „înţepe” pe Adrian Mutu. „Cu fotbalistul Mutu nu am nimic, dar ca om e zero barat. Nu are caracter deloc. Piţurcă mi-a zis că moare cînd îl vede cum îl sfidează. Mi-a spus că Mutu nu vine la naţională din patriotism, el vine la naţională din egoism, doar ca să doboare recordurile. Mutu i-a mîncat lui Piţi o calificare din grupe la Campionatul European din 2008, atunci cînd a ratat un penalty cu Italia. Mutu era disperat să dea goluri. Vrea cu orice preţ să-l întreacă la numărul de goluri la echipa naţională pe Gică Hagi”, a afirmat în primăvara anului 2012 patronul campionilor.

„Nu îi dau nici un leu acestui nenorocit”

LIGA 1. Gigi Becali nu a pierdut prilejul să-l atace pe Adrian Mutu nici în momentul în care acesta pierduse procesul cu Chelsea şi era obligat să îi achite fostei echipe 17 milioane de euro. După ce judecătorul Federico Moreno a motivat decizia prin faptul că Mutu a încălcat mai multe clauze din contract, deşi se plătiseră foarte mulţi bani pentru transferul său la Chelsea, Gigi Becali a făcut următoarea declaraţie martie 2012. „Eu v-am spus că Mutu nu are caracter. Cu fotbalistul Mutu nu am nimic pentru că nu mă interesează şi nici nu am lucrat cu el, dar dacă acest nenorocit vine şi apelează la mine, vă jur că nu îi dau nici un leu! Nu îl ajut cu nimic”, a tunat atunci Becali.

77 de meciuri a jucat Mutu pentru echipa naţională a României

35 de goluri a înscris Mutu pentru prima reprezentativă, la fel ca Gică Hagi

69 de goluri a marcat Mutu pentru Fiorentina

10 goluri a înscris Mutu pentru Juventus

7 goluri a înscris Mutu pentru Chelsea

viewscnt
1 EUR4.6346 lei+0,0014
1 USD3.9285 lei+0,0100
1 XAU158.8245 lei+0,5663