Fotbal intern

Tactica FCSB la Iași. Ce plan are Dică pentru prima jumătate de oră

07.05.2018 | 15:33
Tactica FCSB la Iasi Ce plan are Dica pentru prima jumatate de ora
ADVERTISEMENT

Tactica FCSB-ului pentru Meciul de la Iași a făcut-o antrenorul Nicolae Dică presat (și) de victoria chinuită, cu mari emoții, care erau să-l doboare la propriu pe Dan Petrescu, dar până la urmă victorie, a contracandidatei la titlu, CFR Cluj, în meciul cu CS U Craiova. Succes care a dus echipa din Gruia cu un punct peste FCSB înaintea meciului „roș-albaștrilor” cu CSM Poli Iași, în Copou, luni, 7 mai, ora 20:45, LIVE VIDEO pe www.fanatik.ro.

Mai sunt doar două etape și orice pas greșit, aici fiind incluse și rezultatele de egalitate, poate însemna pierderea campionatului Așa că meciul de la Iași este de importanță capitală pentru FCSB și numai victoria menține șansele la un titlu după care echipa antrenată de Nicolae Dică aleargă de 3 ani.

ADVERTISEMENT

Tactica FCSB la Iași. Ce plan are Dică pentru prima jumătate de oră

Pentru a reveni pe primul loc și, implicit, în postura de favorită la titlu, FCSB trebuie să câștige la Iași. La ultimul antrenament al „roș-albaștrilor”, la baza lor din Berceni, antrenorul Nicolae Dică le-a vorbit jucătorilor mai mult decât de obicei, încercând să-i responsabilizeze la maxim fără să sporească presiunea pusă de CFR Cluj prin victoria cu CS U Craiova. Cât despre felul cum trebuie să abordeze meciul de la Iași, FANATIK.RO a aflat că „Nic” a hotărât că tactica nu poate fi decât una ofensivă.

„Stadionul va fi plin, publicul va fi ostil, iar ca să ne facem munca mai ușoară trebuie să marcăm rapid, să preluam repede conducerea și ar fi perfect dacă până în minutul 30 am deschide scorul”, le-a spus Dică jucătorilor săi.

ADVERTISEMENT

„Nu vreau să primim gol, pentru că apoi se vor închide în apărare”

Ofensivă, ofensivă, dar nu oricum, nu orbește pe atac. „Nu trebuie să ne hazardăm, nu vreau să primim gol, pentru că apoi se vor închide în apărare. Construim pe benzi, îi desfacem și vreau că toate centrările să fie de calitate, nu aruncate la grămadă. Nu trebuie să ne grăbim cu orice preț și să uităm să mai venim în sprijinul colegilor din apărare, vreau concentrare maximă”. Au mai fost sfaturile, ca să nu spunem indicațiile, că sună a Epoca de Aur, date de Nicolae Dică jucătorilor săi pentru un meci cât mai bun cu CSM Poli Iași.

„Mi-am propus să nu mă mai uit la meciurile CFR-ului pentru că îmi stă inima. Nu mă gândeam că Craiova va veni să nu joace la Cluj. Astea sunt doar speculații și suntem plictisiți de astea. Și dacă CFR era egalată, noi tot trebuia să câștigăm meciul de la Iași” – Nicolae Dică

ADVERTISEMENT

64 de goluri a marcat FCSB în acualul campionat, cele mai multe dintre toate echipele din Liga 1 Betano, având și cel mai bun golaveraj: 64-23