Fotbal international

Tactica lui Guardiola cu Real i-a surprins până și pe jucătorii lui City: ”Nu știam ce să facem până la ora de start”

27.02.2020 | 08:59
Tactica lui Guardiola cu Real ia surprins pana si pe jucatorii lui City Nu stiam ce sa facem pana la ora de start
ADVERTISEMENT

Manchester City s-a impus pe terenul celor de la Real Madrid, scor 2-1, în manșa tur a optimilor de finală din Liga Campionilor, și este mare favorită la calificarea mai departe. Kevin De Bruyne, marcator al golului victoriei, a declarat, după meciul de pe ”Santiago Bernabeu”, că el și colegii săi au fost surprinși de tactica aleasă de Guardiola pentru acest meci.

Tactica lui Guardiola cu Real i-a surprins până și pe jucătorii lui City

Pep Guardiola a decis să înceapă meciul de la Madrid fără câteva piese de bază ale ”cetățenilor” din acest sezon. Astfel, în formula de start nu s-au regăsit Raheem Sterling, Sergio Aguero și Fernandinho.

ADVERTISEMENT

În schimb, antrenorul iberic a improvizat și a atacat pe centru cu De Bruyne și Bernardo Silva, în timp ce atacantul normal, Gabriel Jesus, a fost trimis să preseze pe banda stângă.

Tactica lui Pep avea să dea roade, iar Manchester City a obținut una dintre cele mai mari victorii în deplasare din UEFA Champions League.

ADVERTISEMENT

După partida din Spania, omul numărul 1 al englezilor din zona centrală a terenului, belgianul Kevin De Bruyne, a recunoscut în fața presei că Pep i-a surprins total și pe jucători în alegerea tactică pentru acest meci.

”Cred că în cei patru ani în care suntem aici, cu Pep, acum am avut unele dintre cele mai mari surprize. Nici noi, jucătorii, nu știam cu adevărat ce trebuie să facem până la începerea partidei.

ADVERTISEMENT

Acesta este un început foarte bun pentru noi. Răspunsul nostru la golul lor a fost unul de excepție. Urmează acum  finala Cupei Ligii împotriva lui Aston Villa și trebuie să fim gata să o câștigăm”, a spus belgianul după meci.

Manchester City, victoria sezonului pe ”Bernabeu”

Suspendată pentru doi ani din Liga Campionilor și cu șanse aproape de zero la titlu în Premier League, Manchester City a dat totul pentru victorie în meciul cu Real din turul optimilor competiției.

ADVERTISEMENT

”Cetățenii” au reușit o victorie uriașă pe terenul celor de la Real Madrid, scor 2-1. Isco a deschis scorul în minutul 60, însă elevii lui Guardiola au avut un final  de echipă mare şi au reuşit să întoarcă rezultatul în 5 minute.

Prin golurile lui Jesus (78) şi De Bruyne (83), echipa lui Guardiola a luat un avantaj important în perspectiva calificării mai departe.

ADVERTISEMENT