Fotbal international

Tadjikistan suspendă fotbalul până pe 10 mai. Măsuri extreme într-o ţară care susţine că nu e afectată de coronavirus

26.04.2020 | 10:52
Tadjikistan suspenda fotbalul pana pe 10 mai Masuri extreme intro tara care sustine ca nu e afectata de coronavirus
ADVERTISEMENT

Cotidianul spaniol As scrie că unul dintre puţinele campionate care s-au încumetat să îşi desfăşoare programul obişnuit, cel al statului Tadjikistan, se va opri la începutul săptămânii viitoare şi pauza va dura până pe data de 10 mai.

Vor fi două săptămâni de pauză, până pe 10 mai

Vor fi aşadar două săptămâni de pauză, cel puţin acesta este anunţul oficial al federaţiei din Tadjikistan, campionat care s-a încumetat să plece la drum într-un nou sezon în plină pandemie globală de coronavirus.

ADVERTISEMENT

“O țară înconjurată de munți a rezistat la ceea ce se întâmpla în lume. 17 jocuri și o Supercopa grozavă pe care am trăit-o până în prezent. Istiklol a câștigat în ultima etapă cu 6-1, cu o dublă de la Manucho Jalilov (7 goluri în patru partide de ligă), iar TadAZ a învins Istaravshan 2-1.” + notează As.

Decizia a fost luată de şeful federaţiei şi de primarul din Duşanbe

Însă sâmbătă dimineața , primarul orașului Duşambé și președintele Federației Tadjikistanului, Rustam Rajmón, au decis să închidă școlile din oraș și să suspende exportul de alimente timp de două săptămâni (cereale și legume, ouă, carne).

ADVERTISEMENT

Federația Tadjikă a anunțat, după ce s-au jucat aceste două meciuri, suspendarea tuturor competițiilor până pe 10 mai. Cele trei meciuri corespunzătoare celei de-a patra zile urma să se decidă cu câteva ore înainte de start dacă vor mai avea loc sau nu.

Nu se ştie dacă ultimele trei meciuri din această etapă vor mai avea loc

La început anunță că vor fi jucate, dar este destul de posibil să se răzgândească în următoarele ore și să fie, de asemenea, suspendate.

ADVERTISEMENT

Coincidând cu sosirea Ramadanului, care a început sâmbătă, un grup tehnic de la Organizația Mondială a Sănătății se află la Duşambé în acest weekend verificând datele furnizate de Guvernul președintelui țării, Emomali Rajmon, în funcție de la independență. din țară în 1992.

Preşedintele ţării susţine că nu există cazuri de coronavirus

Până în prezent, Tadjikistanul susține că nu există cazuri de coronavirus în țară. Problema, potrivit guvernului este controlul frontierelor terestre și al persoanelor care provin din Afganistan și Iran. Ministerul Sănătății din această ţară a declarat că țara a fost capabilă să controleze virusul datorită carantinei aplicate de la 1 februarie la 31 martie la 6.222 de persoane venite din străinătate.

ADVERTISEMENT

Există aproape nouă milioane de locuitori și cu peste 50% din teritoriul său aflat la peste 3.000 de metri înălţime, COVID-19 nu a avut un impact, deși Tadjikistan nu are un sistem de sănătate fiabil. Dar din cauza mobilității limitate a locuitorilor săi în străinătate. și invers, ţara nu a cunoscut marile probleme din restul Europei.

ADVERTISEMENT
Tags: