Fotbal international

Tahoon Nimer, arabul care a vrut să cumpere Dinamo, s-a retras de la Charlton după două luni. Este acuzat că nu a investit niciun ban

10.03.2020 | 13:53
Tahoon Nimer arabul care a vrut sa cumpere Dinamo sa retras de la Charlton dupa doua luni Este acuzat ca nu a investit niciun ban
ADVERTISEMENT

Tahnoon Nimer, membru al grupului de investiții arab care a vrut să cumpere Dinamo, s-a retras de la Charlton, club la care a achiziționat pachetul majoritar de acțiuni în luna ianuarie. Reprezentantul Abu Dhabi Business Development a acuzat că fondurile clubului au fost folosite într-un mod „greșit și imoral”, motiv pentru care a decis să anuleze tranzacția.

Tahnoon Nimer s-a retras de la Charlton

Tahoon Nimer, reprezentant al fondului de investiții arab Abu Dhabi Business Development, a achiziționat pachetul majoritar de acțiuni al clubului Charlton Athletic, din liga a doua engleză, în luna ianuarie.

ADVERTISEMENT

Totuși, conducerea arabă de la Charlton a rezistat doar două luni, Tahoon Nimer alegând să se retragă, conform britanicilor de la Daily Mail.

Omul de afaceri a anunțat că renunță la Charlton printr-un mesaj emis pe contul personal de Instagram, în care a acuzat modul în care sunt gestionate resursele de către oficialii clubului englez.

ADVERTISEMENT

Din păcate, am descoperit că resursele și clubul sunt gestionate într-o manieră greșită și imorală și din această cauză trebuie să anunț că am decis să mă retrag de la club. Vă doresc tot binele”, a transmis Tahoon Nimer.

Mesajul emis de Tahoon Nimer. FOTO: Daily Mail
Mesajul emis de Tahoon Nimer. FOTO: Daily Mail

Vizita la București, criticată de directorul executiv de la Charlton

După ce a achiziționat pachetul majoritar de la Charlton, grupul Abu Dhabi Business Development, prin Tahoon Nimer, a anunțat că este interesat de a cumpăra clubul Dinamo și c hiar a fost la București pe 7 martie.

ADVERTISEMENT

După anunțul făcut, Matt Southall, directorul executiv de la Charlton, a transmis, prin intermediul site-ului oficial al clubului, că îl va da în judecată pe Tahoon Nimer pentru acuzele făcute, iar vizita omului de afaceri la București, într-o perioadă dificilă din punct de vedere fotbalistic pentru echipă, a fost unul dintre reproșurile aduse.

Tahoon Nimer a trimis o scrisoare revoltătoare, prin care aduce o serie de acuze care pot produce efecte.

ADVERTISEMENT

Prioritatea mea este, în acest moment, să protejez clubul și membrii staff-ului, dar mă voi întâlni cu avocații mei pentru a începe un proces cu Tahoon Nimer, pentru defăimare. 

Mi se pare inacceptabil ca acționarul majoritar, în această perioadă crucială a sezonului, să se comporte într-o astfel de manieră, să continue încercarea de a achiziționa clubul Dinamo și chiar postând fotografii cu el la București.

Ne dorim ca Charlton să fie condus într-o manieră responsabilă, dar acțiunile acționarului majoritar au făcut dificilă o astfel de manieră. Până la această dată, niciun ban din cei promiși de Tahoon Nimer nu au ajuns în conturile clubului.”, se arată în comunicatul transmis de Matt Southall.

ADVERTISEMENT