Taifun de proporţii istorice în China. Peste 500.000 de oameni, afectaţi de “monstrul” Nida

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
05/08/2016, 00:03
Taifun de proporţii istorice în China. Peste 500.000 de oameni, afectaţi de “monstrul” Nida

Taifunul Nida, cel mai puternic care a ajuns în sudul Chinei în peste 30 de ani, a determinat evacuarea joi a peste 7.000 de oameni din provincia Guizhou din sud-vestul ţării, după ce fuseseră evacuaţi deja 37.000 în provinciile Guangdong, Guangxi, Guizhou, Hunan şi Yunnan, informează Xinhua şi EFE.

Deşi nu a cauzat nicio victimă în această ţară, taifunul a afectat 495.000 de oameni şi a provocat pierderi economice de 510 milioane de yuani (77 milioane de dolari sau 69 de milioane de euro), potrivit datelor publicate miercuri de Ministerul chinez al Afacerilor Civile.

Ploile torenţiale şi vânturile puternice aduse de Nida au distrus 19.600 de hectare de culturi şi 2.400 de case. În total 2.100 de persoane au nevoie de asistenţă de urgenţă.

Taifunul este, potrivit meteorologilor, cel mai puternic ajuns în sudul Chinei din 1983 şi s-au luat măsuri extraordinare de prevenire, care au inclus închiderea marţi a şcolilor şi birourilor pentru cea mai mare parte a populaţiei din marile oraşe, cum ar fi Guangzhou, Shenzhen sau Hong Kong.

Sursă: www.agerpres.ro

Ştirea MOMENTULUI

Clasament WTA actualizat. Câte puncte are Simona Halep după finala de la Cincinnati

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×