Carousel hot news

Taifun UCIGAŞ: 16 morţi, inundaţii şi oameni înotând disperaţi pe străzi! Atenţie, imagini ŞOCANTE! VIDEO

Şaisprezece persoane au fost ucise de taifunul Hato, care s-a abătut miercuri asupra Hong Kongului şi Chinei, au anunţat joi autorităţile, relatează AFP, citat de news.ro...
24.08.2017 | 13:05
Taifun UCIGAŞ: 16 morţi, inundaţii şi oameni înotând disperaţi pe străzi! Atenţie, imagini ŞOCANTE! VIDEO

Şaisprezece persoane au fost ucise de taifunul Hato, care s-a abătut miercuri asupra Hong Kongului şi Chinei, au anunţat joi autorităţile, relatează AFP, citat de news.ro

Opt persoane au fost ucise la Macao, paradisul jocurilor de noroc, unde cazinourile au rămas fără curent. Fostul port portughez a fost afectat de inundaţii importante, potrivit unor imagini publicate de presa locală, care surprind maşini sub apă şi oameni înotând pe străzi.

Un bărbat a murit zdrobit de un zid, altul a căzut de la etajul al patrulea, iar un turist chinez a murit lovit de un camion. Guvernul de la Macao a anunţat că trupurile a doi bărbaţi au fost găsite joi dimineaţa într-o parcare, dar nu a oferit vreo precizare cu privire la celalte decese.

Locuitorii s-au plâns de pene de curent, iar mai multe cazinouri au fost nevoite să recurgă la generatoare.

Potrivit unui angajat de la Grand Lisboa, complexul era privat în continuare de curent şi apă joi, iar restaurantele şi cazinoul erau închise.

Macao, capitala mondială a cazinourilor, cu mult înaintea Las vegasului în privinţa cifrei de afaceri, a realizat peste 220 de miliarde de pataca (22,7 miliarde de euro) în 2016, reprezentând peste jumătate din PIB-ul său

La Hong Kong, autorităţile au decretat starea de alertă maximă – de nivelul 10 -, pentru a treia oară de la restituirea către China a acestei foste colonii britanice, în .1997.

Peste 120 de persoane au fost rănite, după ce teritoriul a fost ”măturat” de rafale de vânt violente şi ploi torenţiale. Poliţia a anunţat joi că un bărbat în vârstă de 83 de ani prezentat iniţial ca o victimă a Hato s-a sinucis.

Sute de zboruri au fost anulate, iar Bursa din megalopolisul financiar a rămas închisă. Terence Chong, un profesor de economie la Universitatea chineză din Hong Kong, a evaluat pierderi posibile în valoare de opt miliarde de dolari din Hong Kong (867 de milioane de euro), ceea ce corespunde PIB-ului său zilnic.

În provincia vecină Canton, în sudul Chinei, cel puţin opt persoane au murit, iar aproximativ alte 27.000 au fost evacuate, potrivit agenţiei China Nouă. Aproape două milioane de gospodării au fost private de electricitate pentru o perioadă de timp.

Beijing News a estimat pagubele de la Zhuhai, o localitate care se învecinează cu Macao, la 5,5 miliarde yani (700.000 de euro).

Hong Kongul şi regiunea sa este afectat de taifunuri din iulie şi până în octombrie, însă furtuni ating rar – în mod direct – acest teritoriu.

Cea mai violentă a avut loc în 1962. Ochiul taifunului Wanda a trecut peste oraş, în care s-au înregistrat rafale cu viteza de 284 de kilometri pe oră. În total 130 de persoane au fost ucise, iar mii de locuinţe au fost distruse, lăsând 72.000 de oameni fără locuinţă.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri