Sport

Takayuki Seto a înscris autogolul anului în SuperLiga. Japonezul și-a executat echipa cu un lob perfect de la 20 de metri. Video

Japonezul Takayuki Seto a înscris în proprie poartă cu o execuție fabuloasă în Hermannstadt - Petrolul.
10.09.2022 | 16:06
Takayuki Seto a inscris autogolul anului in SuperLiga Japonezul sia executat echipa cu un lob perfect de la 20 de metri Video
Takayuki Seto a marcat unul dintre cele mai spectaculoase autogoluri din istoria fotbalului românesc în Hermannstadt - Petrolul. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

FC Hermannstadt – Petrolul Ploiești era una dintre cele mai așteptate partide din etapa a 10-a din SuperLiga. Fanii prezenți la stadion nu au regretat. Takayuki Seto a înscris cu o execuție de generic, dar în proprie poartă.

Takayuki Seto a înscris un autogol de poveste

Mijlocașul japonez al Petrolului, Takayuki Seto, va rămâne în istorie cu unul dintre cele mai spectaculoase autogoluri marcate în campionatul de fotbal al României.

ADVERTISEMENT

Contraperformanța a fost realizată de asiatic în debutul partidei dintre FC Hermannstadt și Petrolul. Prin prisma rezultatelor obținute de cele două echipe, confruntarea se anunța una dintre cele mai interesante ale etapei a 10-a din SuperLiga.

Însă, nici un fan al celor două oponente nu au crezut că va vedea o execuție atât de frumoasă, chiar dacă nefericită. În minutul 10, pe fondul unui presing insistent al gazdelor, Seto a primit o pasă la aproximativ 20 de metri de propria poartă.

ADVERTISEMENT

Japonezul a trimis spre propria poartă, probabil pentru Vâlceanu, pentru ca faza de construcție să înceapă de la propriul portar, însă a lovit mingea greșit.

Aceasta s-a înălțat și a căpătat o traiectorie interesantă, oprindu-se în vinclul porții, în ciuda încercării disperate a lui Vâlceanu de a interveni.

ADVERTISEMENT

Vezi AICI autogolul lui Takayuki Seto din meciul FC Hermannstadt – Petrolul Ploiești.

Seto este cel mai vechi străin din campionatul României

Takayuki Seto are 36 de ani. Ultimii 15 i-a petrecut aproape pe toți în România unde a ajuns în 2007 când a fost achiziționat de Astra Giurgiu pentru care a adunat în carieră nu mai puțin de 377 de meciuri.

Alături de giurgiuveni a cucerit patru trofee – campionatul, Cupa și de două ori Supercupa României. Petrolul Ploiești este doar a doua echipă din fotbalul românesc pentru care evoluează Seto.

ADVERTISEMENT

A mai avut trei experiențe, de scurtă durată, în străinătate. În 2015 a semnat cu Osmanlispor, dar nu s-a adaptat în Turcia și a fost împrumutat la Astra, de unde, în 2018, a plecat în Japonia la Ventforet Kofu. A jucat un meci și a revenit în România.

În sezonul 2019/2020 a mai jucat în Letonia, la RFS din Riga. Cu echipa baltică a cucerit Cupa Letoniei, înainte să revină pentru ultima oară la Astra Giurgiu.

150.000 de euro este cota de piață a lui Takayuki Seto, conform transfermarkt

ADVERTISEMENT